Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Bevallen in het ziekenhuis: wat moet je allemaal meenemen in je tas?

Bevallen in het ziekenhuis: wat moet je allemaal meenemen in je tas?
Omschrijving

Wat moet je dan meenemen naar het ziekenhuis bij je bevalling? Het is raadzaam als je alvast een tas of koffer met alle benodigdheden klaar hebt staan, die je voor je bevalling zo kunt meenemen naar het ziekenhuis. Ook bij thuis bevallen, kan het handig zijn om om je voor te bereiden en gewoon zo'n tas klaar te zetten. Wat er zoal in de tas moet zitten, lees je hieronder in deze instructie. Wij wensen je een goede en mooie bevalling toe.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • ziekenhuispasje
  • verzekeringspasje
  • ruim vallend T-shirt
  • schoon ondergoed
  • verkoelende gezichtsspray
  • druivensuiker
  • i-pod met ontspannende muziek
  • babykleertjes
  • mobiele telefoon

1. De administratieve gegevens

Wat je zeker niet mag vergeten mee te nemen voor je bevalling, is het ziekenhuispasje en je verzekeringspasje. Als je deze hebt, neem dan ook het mapje of de kaart met alle bijzonderheden over het verloop van de zwangerschap mee. Makkelijk als ze dat in het ziekenhuis kunnen inzien.
Heb je de tas al klaar gezet maar heb je de pasjes tussendoor nog nodig? Doe dan een post-it op je tas met de aantekening dat je de pasjes nog erin moet doen. Zo voorkom je dat je in de hectiek van je bevalling, spullen vergeet die je moet meenemen.

2. Kleding tijdens de bevalling

Voor tijdens de bevalling kun je het beste een ruim vallend T-shirt of een kort, wijd nachthemd meenemen. Tijdens de bevalling is het prettig ruim vallende kleding te dragen. Neem ook voldoende schoon ondergoed mee, voor als je nog even in het ziekenhuis verblijft.

3. Voor de verkoeling

Het is prettiger je gezicht te sprayen met een verkoelende gezichtsspray dan te deppen met een nat washandje. Neem dus een lekkere spray mee in je tas.

4. Voor de energie

Vooral als je niet mag eten zorgt druivensuiker voor wat extra energie. Altijd handig!

5. Voor de ontspanning

Neem een i-pod oid mee waarop je jouw lievelingsmuziek hebt gezet en die je tot rust brengt. Wel zo ontspannend als je bevalling even duurt - dit soort dingen kunnen het bevallen net fijner maken en echt helpen.

6. Voor de baby

Niet onbelangrijk: babykleertjes om de baby aan te doen om mee naar huis te nemen.
Controleer of de telefoonnummers van de mensen die je direct het heugelijke nieuws wilt melden in je telefoon staan en natuurlijk of je telefoon voldoende is opgeladen. Je kunt ook alvast een groep aanmaken in je whatsapp of sms om een bericht te versturen als je bevalling achter de rug is.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!