Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Hans

Hans
Heeft 70 instructies gemaakt

Hoe kun je op je computer een video monteren en bewerken?

Omschrijving

Deze video laat stap voor stap zien hoe je op je computer een video monteert en bewerkt. Ook kun je zien hoe je bijvoorbeeld muziek aan je video kunt toevoegen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • computer
  • video
  • muziek
  • video bewerkingsprogramma

1. Het project opslaan

Na het inladen zorg je ervoor dat je jouw project opslaat op een plek waar je het makkelijk terug kunt vinden met een duidelijke bestandsnaam.

2. De video monteren

Zoek welk stuk van de video je als eerste wilt invoegen en plaats het in de tijdlijn onderaan het scherm waar VIDEO staat. Zoek binnen dit stuk wat je wilt gebruiken en druk op de knop onderaan het scherm (zie de video) of CTRL+L om het clipje in tweeën te knippen. Verwijder het gedeelte dat je niet wilt gebruiken door op DELETE te drukken. Ga zo door met opvolgende clips.

3. Muziek aan het project toevoegen

Je kunt nu ook andere filmpjes, foto’s en muziek importeren, die je aan je project wilt toevoegen. Hoe je bijvoorbeeld de door jou gekozen muziek importeert en toevoegt kun je zien in het filmpje.

4. De video bewerken

Selecteer onder het kopje 'film bewerken' VIDEO OVERGANG WEERGEVEN. Selecteer de gekozen overgang, klik deze aan en sleep de overgang naar de tijdlijn onderaan het scherm. Plaats de overgang op de juiste plaats bij VIDEO. Bekijk het filmpje om te zien hoe je dit allemaal precies moet doen.
Gebruik geen drukke, opvallende overgangen maar kies een rustige overgang, zoals bijvoorbeeld 'vervaging'.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!