Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 61 instructies gemaakt

Hoe kun je whatsappen op de computer?

Hoe kun je whatsappen op de computer?
Omschrijving

Hoe je kunt whatsappen op de computer, leer je in deze instructie. WhatsApp is een zeer populaire app om berichten mee te versturen op je mobiele telefoon. Je kunt WhatsApp echter ook gebruiken op je desktop en laptop, zodat je nog makkelijker en sneller met je contactpersonen kunt chatten (oftewel tekstberichten kunt versturen). Hoe je voor deze functie WhatsApp Web kunt openen wordt uitgelegd in deze instructie. Daarnaast krijg je nog wat extra tips voor het whatsappen op je pc.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. WhatsApp Web openen op je computer

Om te kunnen whatsappen op je desktop of laptop moet je allereerst WhatsApp Web openen. Dit doe je door in de balk van je webbrowser web.whatsapp.com te typen.
Zodra je daar bent wordt er aangegeven dat je de QR-code die in beeld verschijnt, moet scannen met je mobiele telefoon. WhatsApp Web openen op je computer

2. Hoe moet je de QR-Code van Whatsapp Web scannen?

Scan nu met je mobiele telefoon de QR code om toegang te krijgen tot Whatsapp op je pc. Open hiervoor op je telefoon Whatsapp en ga naar de 3 puntjes die onder elkaar staan, rechtsboven in het scherm. Dit klik je aan en vervolgens zie je staan 'WhatsApp Web'. Daar klik je ook op. Hiermee wordt de camera van je telefoon geopend en verschijnt er een vierkant vakje in beeld. Richt dit vakje op de QR-code op je computer. Zodra de code gescand is, opent Whatsapp Web zich meteen.

3. Whatsappen op je pc

Zodra WhatsApp Web is geopend, zie je alle conversaties zoals je die ook op je telefoon ziet. Je kunt klikken op een conversatie om deze in zijn geheel te bekijken. Onder de tekst van de conversatie zie je de berichtenbalk en kun je berichten terug typen, zoals je dat op de telefoon ook doet. Nu kun je WhatsApp dus ook online op je pc of laptop gebruiken! Whatsappen op je pc

4. Extra tips voor Whatsapp online

  • Zorg ervoor dat je telefoon altijd in de buurt is van je computer, wanneer je WhatsApp Web gebruikt. Als je telefoon te ver weg is, kan er geen verbinding gemaakt worden. Daarnaast moeten beide apparaten een actieve internetverbinding hebben.
  • Als je in WhatsApp Web een bericht typt en op enter drukt, wordt deze verstuurd. Wil je graag meerdere alinea's in 1 bericht typen? Druk dan eerst op shift, houd deze knop ingedrukt en druk dan op enter. Je gaat dan naar de volgende regel, zonder dat het bericht verstuurd is.
  • Wil je geen meldingsgeluid meer horen op je computer? Sta dan de meldingen van WhatsApp web niet toe op je computer. Dit doe je door op blokkeren te drukken, zodra er via een pop-up in je browserbalk om toestemming wordt gevraagd. Heb je de meldingen al ingeschakeld en wil je het geluid in Whatsapp Web op een later moment uitschakelen? Dan kan dit bij de menu-instellingen van Whatsapp op je computer. Deze vind je in het linkerdeel van je scherm (de bovenbalk naast je eigen foto) onder de rij met drie puntjes.

5. Hoe moet je je afmelden bij WhatsApp Web?

Als je thuis WhatsApp Web gebruikt op je eigen pc, is het niet per se nodig om je af te melden. Zodra je weer naar web.whatsapp.com gaat, heb je direct toegang tot Whatsapp en hoef je geen QR-code meer te scannen. Gebruik je WhatsApp Web echter op een openbare computer of werk je thuis met meerdere personen op dezelfde computer of laptop? Meld je dan af, zodra je vertrekt of uitgewerkt bent op je pc. In WhatsApp Web kun je je afmelden, door op de drie puntjes te klikken onder de menu-instellingen. Deze instellingen vind je bovenaan in het scherm, in het linker gedeelte (de balk naast je eigen foto). Vervolgens klik je daar op 'afmelden' en je Whatsapp Web sessie is beëindigd.

Misschien ook interessant:
>> Hoe kun je Twitter gebruiken en een Twitteraccount aanmaken?
>> Hoe kun je gegevens over je computer, zoals je IP-adres achterhalen?
>> Hoe kun je een printscreen maken in Windows?
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!