Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 931 instructies gemaakt

Hoe werkt de iPhone 16 in vergelijking tot eerdere modellen?

Hoe werkt de iPhone 16 in vergelijking tot eerdere modellen?
Omschrijving

In dit artikel wordt besproken wat de nieuwe functionaliteiten zijn van de iPhone 16 ten opzichte van eerdere modellen. Je leest wat Apple heeft veranderd aan deze telefoon op het gebied van de vormgeving, de kwaliteit maar ook rondom alle nieuwe AI-ontwikkelingen. Op basis hiervan krijg je een globaal beeld van de functies en de werking van dit model - en kun je bepalen of de iPhone 16 een telefoon is die past bij de gebruikservaring die je zoekt!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Voornaamste kenmerken van de iPhone 16

De iPhone wordt iedere keer weer anders vormgegeven. Bij de iPhone 16 is het scherm, net als bij eerdere modellen, in verschillende standaardformaten te verkrijgen; bij de Pro-modellen is een formaatwijziging doorgevoerd. Tot dusver is de iPhone 16 in vier verschillende maten uitgevoerd. Zo is deze iPhone 16 Pro van Odido de middelste variant.
Wat kenmerkt de iPhone 16 nog meer?
  • Door verbeteringen aan de camera kan de iPhone 16 ook bij weinig licht optimale foto’s maken.
  • De lenzen van de camera van de iPhone 16 zijn onder elkaar geplaatst. Door deze indeling kun je zogenaamde ‘ruimtelijke video’s’ of 3D video’s opnemen.
  • De ‘Action Button’ (actieknop) is nu voor alle modellen doorgevoerd. Het maken van foto’s en video’s gaat op de iPhone 16 daardoor nog makkelijker en sneller.
  • De iPhone 16 beschikt over een nog snellere WiFi-technologie.
  • De accucapaciteit van de Apple iPhone 16 is opnieuw verbeterd. Eenmaal opgeladen gaat de batterij van deze versie dus weer langer mee dan bij het vorige model. Ook wordt er bij sommige modellen van de iPhone 16 gebruikgemaakt van een nieuwe methode om de batterij (zelf) te kunnen vervangen.

2. Besturingssysteem

De Apple iPhone 16 draait op iOS18. De veiligheid en privacy van het toestel zijn daarmee verbeterd, je hebt meer vrijheid in het inrichten van het beginscherm, en de iPhone is met dit besturingssysteem nog weer slimmer geworden door de toepassing van AI (zie volgende stap).

3. Nieuwe of verbeterde AI-functionaliteiten

De iPhone 16 kenmerkt zich door veel doorontwikkelingen op het gebied van Artificial Intellingence (AI). Hieronder vallen bijvoorbeeld verbeteringen aan de microfoon, voor een optimaal gebruik van (de AI-verbeterde) SIRI.
Daarnaast beschikken alle modellen van de iPhone 16 nu, net als de Pro-versie van de Apple 15, over Apple Intelligence. Apple Intelligence is Apple’s eigen AI-techniek. Je kunt hiermee bijvoorbeeld schrijfhulp krijgen, eigen afbeeldingen maken of foto’s aanpassen.
  • De schrijfhulp kun je inzetten op apps, bijvoorbeeld voor het verbeteren van teksten, het maken van samenvattingen of het veranderen van de schrijfstijl (denk aan het omzetten van de schrijfstijl van informeel naar formeel of andersom).
  • Eigen afbeeldingen kun je eenvoudig maken met tekstopdrachten. Daarnaast kun je jouw eigen foto’s heel makkelijk en snel bewerken. Ongewenste personen op de foto kun je bijvoorbeeld met ‘een druk op de knop’ wissen. Ook kun je de foto met AI in het geheel van een andere achtergrond voorzien.
  • Tot slot werkt Apple Intelligence met een functie waarbij je zelf unieke emoji’s kunt maken: Apple Genmoji’s genoemd. Je kunt deze emoji’s helemaal aanpassen aan je eigen stijl. Ook het maken van deze Genmoji’s kan super eenvoudig, op basis van een tekstopdracht.
AI staat voor Artificial Intelligence, oftewel: Kunstmatige Intelligentie. Een bekende toepassing van AI is Chat GPT.

4. Samenvattend

Kortom, de iPhone 16 van Apple is een telefoon met verschillende nieuwe optimalisaties, en technologische AI-ontwikkelingen, waarvan je in dit artikel een aantal voorbeelden hebt kunnen lezen. Zo weet je globaal wat de kenmerken zijn en hoe deze telefoon werkt in vergelijking tot eerdere modellen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!