Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid06

Redactielid06
Heeft 11 instructies gemaakt

Zelf een pompon kattenhengel maken

Zelf een pompon kattenhengel maken
Omschrijving

Een kattenhengel kun je eenvoudig zelf maken van een pompon en een lange tak of stok. In deze instructie leer je hoe je de pompon kunt maken, en kun je stapsgewijs lezen hoe je de kattenhengel in elkaar zet.
Zelf kattenspeelgoed maken is niet moeilijk, je hebt er alleen wat inspiratie voor nodig en een goede uitleg zodat je weet hoe je dit moet doen. Op basis daarvan kun je zelf in weinig tijd kattenspelletjes maken, waarmee je gezellig met je dier kunt spelen en waarmee je voorkomt dat deze zich in huis gaat vervelen.
Veel plezier alvast met je zelfgemaakte kattenhengel en kijk gerust nog eens rond op onze site voor meer leuke ideeën.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Dik karton (bijv. van een doos)
  • Potlood, pen e/o passer (voor het aftekenen van de cirkels)
  • Schaar en evt. stanleymes
  • Breiwol of -garen, - Bol.com
  • Lange tak of stok

1. Pompon maken: de voorbereiding

Voor het maken van een pompon heb je twee cirkels nodig van karton, waar je de woldraad omheen kunt wikkelen. Knip uit een kartonnen doos twee gelijke cirkels, met beiden een opening in het midden (zie foto). Pompon maken: de voorbereiding

2. Draad wikkelen

Neem een leuke kleur woldraad. Wikkel nu de draad om het karton heen. Blijf wikkelen totdat je geen karton meer ziet en je meerdere lagen woldraad over elkaar heen hebt gewikkeld. Je krijgt op die manier een mooie, volle pompon. Draad wikkelen

3. De woldraad losknippen

Is het resultaat voldoende dik, knip dan de wol aan de onderrand rondom los (zie foto). Dit kun je doen door de punt van je schaar tussen de woldraden heen te steken, tussen de twee kartonnen cirkels in. Je kunt dan tussen de kartonnen cirkels de draad voorzichtig losknippen.
Tip: in deze instructie lees je alles over het maken van pompons. De woldraad losknippen
Houd de draden tijdens het losknippen goed vast, zodat ze niet van de kartonnen cirkels af vallen.

4. De woldraad vastzetten

Heb je de woldraad rondom losgeknipt, dan kun je de losse draadjes nu vastzetten en er een pompon van maken. Dit doe je door tussen de twee kartonnen cirkels een lange draad heen te trekken (knip deze nog niet af).
Trek de draad stevig aan en knoop deze in het midden van de pompon goed vast, zodat de draadjes straks niet los kunnen schieten uit de pompon wanneer de kat ermee speelt. De woldraad vastzetten
Leg een stevige knoop in de draad waarmee je de pompon vastzet. De kat zal gaan bijten en krabben aan de pompon dus als je de draden niet stevig vastgeknoopt hebt dan schieten ze snel los.

5. Basis pompon kattenspeelgoed is klaar

Als resultaat heb je nu een pompon, die aan een lange draad hangt. Je kunt de draad afknippen op de lengte die je wilt. De basis van je kattenspeelgoed is nu klaar. Met de pompon aan de draad kun je de kat al vermaken door deze bijvoorbeeld als een muis over de grond heen te trekken.

6. De lange draad vastzetten aan een tak of stok

Wil je een kattenhengel maken? Knoop de draad dan op de gewenste lengte vast aan een lange tak (bijvoorbeeld uit het bos) of aan een stok. De pompon kan nu aan de tak of stok vrij heen en weer bungelen; dit maakt het kattenspelletje actiever en intensiever.
Veel plezier met de zelfgemaakte kattenhengel!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!