Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 693 instructies gemaakt

Hoe kun je een kat in de kattenbak laten plassen?

Hoe kun je een kat in de kattenbak laten plassen?
Omschrijving

Als katten hun behoeften buiten de kattenbak doen levert dat vaak vieze geurtjes en irritaties op. Maar hoe krijg je een kat zover om toch naar de kattenbak te gaan? Met een paar tips en trucks kun je de problemen met jouw kat hopelijk weer snel oplossen. En mocht dat nou niet helpen dan is er misschien een andere factor die meespeelt. Deze handleiding legt het je uit.

Handleiding

1. Plassen

Vaak kun je het van tevoren aan zien komen als een kat ergens anders wil gaan plassen dan in de kattenbak. De kat krabt over de grond voordat deze gaat plassen. Als je nog op tijd bent kun je de kat meteen in de kattenbak zetten. Probeer dit altijd te doen zodat de kat het juiste gedrag aanleert.

2. Kattenbak

Mocht je kat nou toch buiten de kattenbak geplast hebben, dan kun je dit het beste opruimen met een keukenrol of met kattenbakkorrels. Deze absorberen de urine van de kat. Probeer de urine vervolgens in de kattenbak te leggen, zodat de geur bij de kattenbak blijft. Dit is het beste voorbeeld om katten aan te leren dat de kattenbak de juiste plaats is om te plassen. Je kunt ook sprays krijgen die geurtjes verspreiden waardoor je je kat weg houdt van bepaalde plekken in huis. Probeer je kattenbak op een rustige plek te zetten die snel en makkelijk bereikbaar is voor je kat.

3. Andere factoren

Als de kat het niet leert om in de kattenbak te plassen kan het zijn dat er een andere factor meespeelt. Katten kunnen last hebben van hun nieren, blaasontsteking of diabetes. Incontinentie kan ervoor zorgen dat je kat niet op tijd bij de kattenbak is. Ook stress, angst en veranderingen zijn mogelijke factoren die een rol kunnen spelen als katten niet op de juiste plek plassen.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies