Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid05

Redactielid05
Heeft 25 instructies gemaakt

Hardlopen: tips voor een betere inzet van je knie.

Omschrijving

In deze instructie worden tips gegeven om tijdens het hardlopen je knie op de juiste manier in te zetten. Hierdoor voorkom je blessures aan je knieën en maak je het hardlopen makkelijker. Met de juiste knie-inzet ontwikkel je bovendien meer snelheid. Als je snel last hebt van vermoeide knieën tijdens het rennen, bekijk dan de instructievideo en neem de tips onder de video even rustig door. Veel succes!
De instructievideo is afkomstig van het Youtube kanaal van Running Holland Amsterdam.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Zet je knie iets in (maar niet teveel)

Tijdens het hardlopen is het belangrijk om te letten op de optimale hoogte van de knie-inzet. Het voordeel van het toepassen van deze hardlooptechniek is dat je iets gemakkelijker en sneller kunt lopen. Zet je knie slechts ietsje in en niet te veel. Je hoeft je knie dus niet onnatuurlijk hoog op te tillen; zo’n 2 centimeter boven je natuurlijke knie-inzet is voldoende. Zet je knie iets in (maar niet teveel)

2. Hou je bekken recht tijdens het hardlopen

Let erop dat je bekken recht staat. Houd je bekken dus niet passief naar achteren tijdens het hardlopen. Als je bekken recht staat, krijg je je knie gemakkelijker omhoog.

3. Zet je knie tijdens het hardlopen wat eerder in

Zet je knie tijdens het hardlopen iets eerder in. Als je met de voet weer op de grond bent gekomen, wacht dan niet te lang, maar zet je knie direct weer in. Je voelt dan dat je gemakkelijker loopt. Het voordeel daarvan is ook: dat kost minder energie.
We hopen dat deze tips je verder helpen bij het verbeteren van je techniek.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!