Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 61 instructies gemaakt

Kipdrumsticks op de BBQ: basisbereiding en tijd.

Omschrijving

In deze instructie leer je hoe je op een simpele manier kipdrumsticks op de BBQ kunt bereiden. Je krijgt tips en uitleg over de basisbereiding van de kipdrumsticks en de bereidingstijd. In slechts 25 minuten heb je heerlijke kipdrumsticks van de barbecue!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. De kipdrumsticks op de BBQ leggen

Steek de barbecue aan. Zorg ervoor dat je de kolen alleen in het midden van de barbecue legt. Zo krijg je twee verschillende gedeeltes, waarbij het gedeelte met de kolen een hetere zone is, dan het gedeelte aan de zijkanten zonder de kolen. Bestrijk vervolgens de kipdrumsticks dun met wat olie. Hiervoor kun je het beste een bakkwast gebruiken. Door olie op de drumsticks te smeren, voorkom je dat de kipdrumsticks aan het barbecuerooster gaan plakken. Leg de kipdrumsticks op de barbecue, op het heetste gedeelte (boven de kolen).

2. Kipdrumsticks BBQ: hoe lang?

Laat de kipdrumsticks ongeveer 5 minuten op het heetste gedeelte van de barbecue liggen. Draai ze met een barbecuetang af en toe om. Verplaats de kipdrumsticks vervolgens naar het minder hete gedeelte van de barbecue (waar geen kolen liggen). Hier kunnen ze volledig garen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Kipdrumsticks BBQ: hoe lang?
Als je zeker wilt weten dat de kipdrumsticks volledig gaar zijn, kun je twee dingen doen. Allereerst kun je een vleesthermometer gebruiken. Bij 70°C, is het vlees gaar. Een andere manier is het insnijden van het vlees. Als het vlees wit van binnen is, is het gaar.

3. Kipdrumsticks voorgaren of niet?

Het is niet nodig om de kipdrumsticks voor te garen voordat je ze op de barbecue legt. Het kan echter wel. In dat geval kook of bak je de kipdrumsticks in 25 minuten gaar. Leg ze daarna een paar minuten op de barbecue om ze een lekkere bbq smaak te geven.

4. De kipdrumsticks van de BBQ halen

Zodra de kipdrumsticks gaar zijn, is het tijd om ze van de barbecue te halen. En zo heb je heerlijke kipdrumsticks op de BBQ bereid in een handomdraai! Eet smakelijk! De kipdrumsticks van de BBQ halen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!