Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Whatsapp videobellen met je iPhone (ook groepsbellen).

Omschrijving

In deze instructievideo wordt uitgelegd hoe je kunt Whatsapp videobellen met je iPhone. Zowel het groeps videobellen als het beeldbellen met één persoon wordt uitgelegd. Videobellen maakt het contact een stuk persoonlijker en leuker dan bellen via de telefoon. Ben je zelf aan huis gebonden of zit de persoon waarmee je wilt bellen in het buitenland, dan is het videobellen met je iPhone een goede oplossing om de afstand te overbruggen.
De instructievideo is afkomstig van SeniorWeb. In de handleiding onder de instructie vind je de geschreven uitleg voor het videobellen. Ook staan er aanvullende tips in vermeld, ter aanvulling op de instructievideo.
N.B. Heb je een Android telefoon, bijv. een Samsung? Bekijk dan de andere instructie. Een link naar deze instructie vind je onderaan deze pagina.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Videogesprek starten

Open de app Whatsapp op je iPhone. Je krijgt nu een lijst te zien van personen waarmee je chatgesprekken hebt gehad. Selecteer de persoon (de chat) waarmee je wilt videobellen. De chat met deze persoon wordt nu geopend en bovenaan het scherm zie je de naam van deze persoon in beeld staan. Daarnaast staan twee iconen: een video icoon en een telefoon icoon. Druk op het linker icoon (het video icoon), dit is het icoon om het videogesprek te starten. Het videobellen wordt nu gestart.
Om een chat met iemand te starten kun je ook zoeken in je Whatsapp contactpersonen. In het openingsscherm waar alle chats worden weergegeven (CHATS) staat een icoon met een vergrootglas. Dit is het icoon waarmee je in je contacten kunt zoeken. Selecteer de juiste persoon en je krijgt de chat met deze persoon in beeld, zodat je met diegene kunt beeldbellen.

2. Videogesprek beëindigen

Wil je het videogesprek beëindigen? Druk dan op het rode, ronde icoon met het telefoontje dat onderin het beeld staat. Zie je dit icoon niet in beeld? Tik dan even op het scherm, zodat het weer terug in beeld komt.
Iconen en functionaliteiten verdwijnen tijdens een gesprek automatisch uit beeld. Tik op het scherm van je iPhone om de iconen weer terug in beeld te krijgen.

3. Groepsbellen met video in Whatsapp

Open Whatsapp. Onderin beeld staat een rijtje met iconen. Het tweede icoon van links is het icoon waarmee je naar GESPREKKEN gaat. Je krijgt nu een overzicht te zien van je laatst gevoerde gesprekken. Groepsbellen met video in Whatsapp
Heb je per abuis een verkeerd contactpersoon geselecteerd voor het videogesprek? Verwijder deze contactpersoon dan weer door op het grijze kruisje te drukken dat rechtsboven bij de ronde foto van die contactpersoon staat.

4. Contactpersonen voor groepsgesprek selecteren

Bovenin beeld staat een icoon van een telefoonhoorn met een + erbij. Als je op dit icoon drukt, dan krijg je een lijst met Whatsapp contactpersonen te zien. Boven de lijst staat 'Nieuw Groepsgesprek'. Druk op deze functionaliteit.
Selecteer vervolgens de personen waarmee je een groepsgesprek wilt voeren. Je kunt maximaal 4 personen kiezen om een videogesprek mee te voeren. De personen die je selecteert komen in een rijtje naast elkaar boven de lijst met contactpersonen te staan (zie foto). Contactpersonen voor groepsgesprek selecteren

5. Groepsgesprek iPhone starten

Heb je alle contactpersonen waarmee je wilt videobellen geselecteerd, druk dan op het video icoon dat rechts (bovenin beeld) naast de lijst met geselecteerde personen staat. Het Whatsapp groepsgesprek met video wordt nu gestart.
Is het beeld slecht en wil je de video uitschakelen om over te gaan op gewoon bellen via Whatsapp? Druk dan op het grijze video icoon waar een schuine streep doorheen staat om het videobellen te beëindigen. Het gesprek gaat gewoon door alleen nu zonder beeld.

6. Groepsgesprek iPhone beëindigen

Om het groepsgesprek volledig te beëindigen, druk je op het rode, ronde icoon met de hoorn erop. Heb je dit icoon niet in beeld? Tik dan kort op je scherm zodat het weer in beeld verschijnt. Het Whatsapp groepsgesprek is nu beëindigd.

Misschien ook interessant:
>> Videobellen met Whatsapp op je Android telefoon.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!