Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Loomen: een Rainbow Loom telefoonhoesje voor je iPhone.

Omschrijving

Hoe je een vrolijk gekleurd hoesje kunt loomen voor je mobiele telefoon, leer je stap voor stap met deze instructievideo. Het maken van dit telefoonhoesje voor je iPhone of iPod is niet héél moeilijk, maar je moet wel een beetje ervaring hebben met loomen. Het telefoon hoesje in de video kun je maken met drie kleuren elastiek. Natuurlijk kun je ook meer kleuren gebruiken, voor een nog kleuriger geheel. De maat ervan is bedoeld voor een iPhone 5, maar is heel makkelijk aan te passen voor een hoesje voor een ouder formaat iPhone. Hoe je dit moet doen wordt uitgelegd tijdens de instructie. Veel succes bij het loomen van dit leuke iPhone hoesje.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Belangrijk is dat je de instructie stap voor stap volgt. Zet de video daarom bij iedere stap even op pauze en speel pas weer af, als je klaar bent voor de volgende stap!
Het hoesje, ontworpen door Crafts Life, heeft openingen voor het scherm, de camera en de oplader.
Heb je een ouder model iPhone en wil je de maat hierop aanpassen? Volg de stappen en je komt vanzelf bij de punten waar wordt uitgelegd wat je moet doen om de maat te veranderen.
Je kunt zo veel kleuren gebruiken als je zelf wilt, meer of minder dan in de video. Wil je een wat stoerder, rustiger hoesje, gebruik dan één kleur elastiek.
Maak als extra een leuke versiering voor aan het hoesje in de vorm van een hartje of beestje, om het nog persoonlijker te maken.
Zo’n zelfgemaakt hoesje is ook leuk om cadeau te geven met Sinterklaas of Kerst of als verjaardagscadeau!

1. Loom instellen

Verwijder de middelste en rechterrij van je loom en haal het grote, blauwe stuk eruit. Zet de rechterrij weer terug, maar nu omgedraaid. Plaats daarna de twee kleine, blauwe stukken aan het einde van de loom en zet de loom met de pionnen horizontaal neer.
De openingen van de pionnen in de rechterrij staan tegenovergesteld aan de openingen van de pionnen in de linkerrij!

2. Het plaatsen van de elastiekjes

Zorg dat de loom met de pionnen horizontaal voor je staat en begin op de tweede pion in de onderste rij met het opzetten van de elastiekjes. Volg daarna stap voor stap de instructie in de video, voor het loomen van het hoesje.
Als je begint zet je de loom horizontaal! Later zet je hem vertikaal.
Let goed op! Tijdens het haken en het plaatsen van de elastiekjes wordt de loom steeds gedraaid, zodat de vertikale rijen om en om links of rechts komen te liggen!
Duw na het haken het elastiek steeds goed aan, naar beneden!
Als het hoesje klaar is kan het er een beetje krom uitzien. Geen probleem, trek het gewoon in model!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!