Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hoe kun je videobellen met Whatsapp? Groepsbellen of 1-op-1.

Omschrijving

In deze instructie wordt uitgelegd hoe je kunt videobellen met Whatsapp met een Android toestel zoals een Samsung. Je kunt 1-op-1 videobellen of met beeld groepsbellen met een groep van maximaal 4 andere personen. Het beeldbellen is makkelijk om te doen maar je moet net even weten hoe de functionaliteiten werken en waar de knoppen voor de videofunctie zitten. Eenmaal ontdekt, maakt dit het bellen een stuk persoonlijker. Zeker in tijden waarin je aan huis gebonden bent.
De instructievideo is afkomstig van SeniorWeb. In de handleiding onder deze instructievideo staan alle stappen voor het videobellen beschreven en vind je aanvullende uitleg en tips.
N.B. Wil je videobellen met een iPhone? Bekijk dan de andere instructie. De link hiernaar vind je onderaan de pagina.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. 1-op-1 videobellen via Whatsapp

Open Whatsapp op je telefoon. Selecteer de persoon waarmee je wilt videobellen. Bovenaan het scherm zie je de naam van deze persoon in beeld. Naast de naam van deze persoon staan twee iconen (en een rij met stippen). Het linker icoon (video) is het icoon waarmee je kunt beeldbellen (zie ook de afbeelding). Druk op dit icoon om het gesprek te starten.

1-op-1 videobellen via Whatsapp

2. Gesprek beëindigen

Wil je het 1-op-1 videobellen beëindigen, dan druk je op het rode icoon waarop een telefoonhoorn staat. Dit icoon staat onderin het beeld. Gesprek beëindigen
Iconen en functionaliteiten verdwijnen tijdens een gesprek automatisch uit beeld. Heb je geen icoon in beeld? Tik dan even op het scherm van je Samsung. De iconen verschijnen dan weer terug in beeld.

3. Groeps videobellen met Whatsapp opstarten

Open Whatsapp. Je hebt nu je chats (berichten) in beeld. Boven in je scherm rechts van de tab CHATS zie je twee andere tabs: STATUS en OPROEPEN. Klik nu op de tab OPROEPEN zodat deze zich opent.
Groeps videobellen met Whatsapp opstarten
Je kunt met maximaal 4 personen videobellen in Whatsapp.

4. Groeps videobellen: groep aanmaken

Klik op het groene ronde icoon rechtsonder in beeld waarop een telefoon met een + staat afgebeeld. Er verschijnt nu een button ‘Nieuwe Groepsoproep’. Klik op deze button en selecteer de deelnemers die je wilt toevoegen door ze één voor één aan te klikken. De personen die je selecteert komen nu in een rijtje naast elkaar boven de lijst met contactpersonen te staan. Selecteer maximaal 4 personen voor het Whatsapp groepsgesprek.
Groeps videobellen: groep aanmaken
Je kunt contacten opzoeken door op het icoon ‘zoeken’ te drukken dat in de rechterbovenhoek van het scherm staat (met het vergrootglas erop).

5. Groeps beeldbellen starten

In de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld van 1 persoon dat is geselecteerd en klaar staat om mee te videobellen. Selecteer alle personen die je wilt toevoegen aan het gesprek. Heb je de personen geselecteerd, druk dan op het video icoon, direct naast de rij met geselecteerde personen (zie afbeelding). Het groeps beeldbellen met deze personen wordt nu gestart. Groeps beeldbellen starten
Heb je de verkeerde persoon toegevoegd aan de groep? Je kunt deze persoon weer verwijderen door op het grijze kruisje te drukken dat rechtsonder bij de foto staat in het rijtje met personen die je hebt geselecteerd.

6. Scherm met meerdere personen

Zoals je ziet, krijg je nu een scherm in beeld met meerdere personen. Je kunt nu samen een groepsgesprek voeren. Scherm met meerdere personen

7. Groeps beeldbellen beëindigen

Wil je het groeps beeldbellen beëindigen, druk dan op het rode icoon dat onder in het beeld staat.
Veel plezier met het videobellen!

Misschien ook interessant:
>> Whatsapp videobellen met je iPhone.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies