Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker VodafoneNL

VodafoneNL
Heeft 1 instructies gemaakt

Hoe houd je je dataverbruik op de iPhone in de gaten met de downloadmonitor?

Omschrijving

Onbeperkt internet is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend en bij internet abonnementen ben je steeds meer gebonden aan een maximum dataverbruik. Gelukkig bestaat er een handige gratis app om het dataverbruik van je iPhone in de gaten te houden zodat je abonnementskosten niet ongemerkt in het oneindige oplopen. Deze instructievideo legt je uit hoe je de app kunt downloaden en hoe deze werkt. In de handleiding eronder kun je de informatie nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. App downloaden

Ga naar de App Store op je iPhone toestel en kies voor de zoekoptie op de onderste balk van het menu. Zoek de download monitor op in het zoekbalkje bovenin het scherm en installeer deze op je iPhone. Als je terug gaat naar het hoofdscherm zie je het icoontje van de app op je telefoonscherm.

2. Hoe werkt de app?

Als je de app opent kun je bovenin je beeld zien wat je aan data verbruikt op je mobiele netwerk. Onderin staat een overzicht van de data die je verbruikt op het wifi-netwerk.
Om je dataverbruik te beperken kun je wifi instellen. Ook kun je apps downloaden via je computer in plaats van met je telefoon. Probeer minder muziek en filmpjes via je toestel te bekijken, dit zorgt namelijk voor veel dataverbruik.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!