Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Uitgroei in je haar makkelijk zelf verven.

Omschrijving

Na verloop van tijd zul je de uitgroei van je haar moeten verven om te voorkomen dat deze wel erg zichtbaar wordt. Hoe je een uitgroei makkelijk zelf kunt bijwerken leer je in deze instructievideo. Om het zelf verven van je uitgroei te vergemakkelijken vind je onder de instructievideo de geschreven uitleg van de instructie, zodat je deze ook nog even kunt nalezen. De video is afkomstig van het YouTube kanaal van WECOLOUR haarverf.
Veel succes met het bijwerken van je haarkleur.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Een verfpakket
  • Vette crème
  • Glazen of plastic bakje
  • Grove plastic kam
  • Oude handdoek
  • Haarclips
  • Timer
  • Optioneel:
  • Keukenweegschaal

1. De voorbereiding

Ga je zelf je haar verven, dan is daarbij een goede voorbereiding het halve werk. Dus begin met het klaarleggen van alle benodigde spullen.

2. De kleurcrème mengen

Heb je kort haar of verf je alleen je haar uitgroei bij, dan is een halve tube kleurcrème voldoende. Neem een gelijke hoeveelheid activator als kleurcrème. Gebruik eventueel een keukenweegschaal om de hoeveelheden nauwkeurig af te wegen. Schud de activator goed en doe de benodigde hoeveelheid in een glazen of plastic bakje. Voeg dezelfde hoeveelheid kleurcrème toe en vermeng dit met de activator.

3. De handdoek omslaan

Sla de handdoek om je schouders en zet hem vast met een haarclip of wasknijper (zie video 0.45).

4. Het haar in tweeën verdelen

Verdeel nu je droge, ongewassen haar aan de zijkanten in tweeën. Trek hiervoor met de grove kam en je vinger een horizontale scheiding vanaf je kruin tot net achter je oor (zie video 0.53). Zet de delen haar vast met een haarclip. Doe dit aan beide kanten van je hoofd. Het haar in tweeën verdelen

5. Vette crème aanbrengen

Smeer een beetje vette crème langs de haargrens op je voorhoofd, langs je oren en je nek. Hiermee voorkom je dat je verfvlekken op je huid krijgt. Was je handen en trek daarna de plastic handschoenen aan. Hierna kun je beginnen met het verven van je haar.

6. De uitgroei verven

Begin bij de scheidingen en de voorcontouren (zie video 1.20) en verf het haar vanaf daar 2 centimeter (of natuurlijk meer dan dat als je uitgroei verder doorloopt).
Haal daarna 1 van de clips uit je haar en gebruik de achterkant van je kwast om de scheidingen te trekken die je vervolgens inzet met verf (zie video1.36). Herhaal deze stappen bij de andere delen haar. De uitgroei verven

7. De haarverf laten intrekken en uitspoelen

Laat de haarverf 35 minuten inwerken en spoel daarna de verf grondig uit je haar. Blijf spoelen totdat er geen verf meer van je haar afkomt. Was daarna je haar met een shampoo. Gebruik een haarconditioner om de haarschubben weer te sluiten, waardoor je haarkleur langer mooi zal blijven.
Zie voor de juiste inwerktijd altijd de gebruiksaanwijzing bij de verpakking!

8. De lengtes opfrissen

Verf over? Doe dan ⅓ deel water bij de resterende verf en kam dit na 15 minuten door de lengtes van je haar. Laat het samen met de aanzet nog 20 minuten inwerken en fris zo je lengtes op.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!