Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Haar knippen (vrouw): zelf halflang haar bijpunten.

Haar knippen (vrouw): zelf halflang haar bijpunten.
Omschrijving

Hoe je zelf op een simpele manier je haar kunt knippen en je pony (fringe) kunt bijpunten, leer je in deze how-to instructie. De techniek is bedoeld voor vrouwen, om zelf je halflange haar op een eenvoudige manier wat in model te brengen.
In deze geschreven handleiding wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je het knippen van je haar het beste kunt doen. Ook vind je er aanvullende tips.
Kun je door omstandigheden niet naar de kapper? Doe het bijpunten dan eens zelf, met deze instructie kom je een heel eind!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Kappersschaar
  • Kam of borstel
  • Elastiek
  • Spiegel
  • Optioneel:
  • Haarklemmen
Zorg ervoor dat je haar droog is als je het gaat knippen. Als je zelf je haar knipt wanneer het nat is, dan kun je niet goed zien hoeveel je er vanaf haalt.

1. Haar kammen of borstelen

Borstel of kam je haar goed door ter voorbereiding van het knippen. Zo zorg je ervoor dat het tijdens het knippen goed valt en dat er geen lengteverschillen ontstaan.

2. Haar verdelen

Kam je pony in een middenscheiding. Breng je pony aan beide kanten in gelijke delen langs je gezicht.

3. Pony scheiden van overig haar

Bekijk goed welk model je wilt aanhouden voor je pony. In deze instructie leer je hoe je een fringe (een dunnere, speelsere pony) kunt bijpunten.
Scheid de pony van je overige haar en doe de rest van je haar achter je oor of zet het tijdelijk vast met klemmen. Bind het haar daarna vast met een elastiek, zodat je langere haar tijdens het knippen van de pony niet in de weg zit. Pony scheiden van overig haar

4. Pony knippen

Kam je pony nogmaals goed door voordat je deze gaat bijpunten. Pak je schaar en knip vervolgens de puntjes van je haar verticaal in. Het is belangrijk dat je de schaar bij het knippen verticaal houdt, zodat je het haar op een speelse manier inknipt en het uiteindelijk op een natuurlijke manier valt.
Het knippen van je haar kun je pluk voor pluk op gevoel doen. Je kunt ook een spiegel erbij pakken zodat je beter kunt zien wat je doet. Zorg ervoor dat je van elke pluk haar een gelijke lengte afknipt zodat het model van je pony behouden blijft. Pony knippen
Knip je de plukken haar recht (horizontaal) bij, dan krijg je rechte sprieten haar in je pony.
Knip je pony of fringe dan niet korter dan je wenkbrauwlijn. Zorg dat de pony op of net over je wenkbrauwen valt.

5. Haar bijpunten

Haal je haar uit de staart en borstel het nogmaals door. Verdeel je haar in gelijke delen, maak een goede middenscheiding aan de achterkant en breng beide delen haar over je linker- en rechterschouder naar voren.
Pak een pluk haar en klem deze tussen je vingers. Punt de pluk haar bij door deze weer tegen de richting in (verticaal) voorzichtig te knippen. Haar bijpunten
Ook voor je overige haar geldt dat wanneer je de plukken haar horizontaal zou knippen, je dan een vrij rechte baan als resultaat krijgt. Door het verticaal knippen ontstaat een speelse, luchtige look.

6. Haar in model brengen

Breng je haar na het knippen in model en klaar ben je. Zo ziet je haar er weer verzorgd uit als je door omstandigheden niet naar de kapper kunt en kun je als vrouw je halflange haar netjes en makkelijk zelf bijpunten.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!