Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker LOréalParis

LOréalParis
Heeft 3 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf jouw haar dip dye verven?

Hoe kun je zelf jouw haar dip dye verven?
Omschrijving

Dip dye of ombre verven van je haar! Van felle kleuren in roze, paars en blauw tot natuurlijke haartinten in blond en koper. Kappers rekenen vaak veel geld voor het verven van je haar, terwijl je jouw jaar eigenlijk ook heel eenvoudig zelf kunt dip dye verven. Bijvoorbeeld met de professionele haarverf van Loréal Paris die in deze instructie wordt gebruikt. Hoe? Dat leer je hieronder. In de geschreven handleiding vind je de benodigdheden en tips terug voor het ombre of dip dye kleuren van je haar. Succes en veel plezier met je nieuwe look!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De juiste kleur zoeken

In deze instructie wordt gebruikt gemaakt van LOréal haarproducten. Je kunt LOréal Paris Préférence Ombrés gebruiken voor elke haarkleur. Heb je midden- tot donkerbruin haar? Kies dan Ombrés 1. Voor de lichtere haarteint kies je Ombrés 3. Als je zwart haar hebt, kun je alsnog Ombrés 1 gebruiken. Je haar krijgt dan een koperblonde teint. De juiste kleur zoeken

2. Het haar verven

  • Bedek eerst je schouders met een handdoek om je kleding te beschermen.
  • In de verpakking zit een handige expert borstel om de verf gemakkelijk aan te brengen. Verdeel het gehele haar in twee delen en breng het voor je schouders.
  • Verdeel de verf gelijkmatig over de borstel en begin bij de punten. Vanuit daar werk je omhoog; zo voorkom je dat je de kleur te hoog aanbrengt.
Voor een subtielere overgang van donker naar licht? Geen probleem! Toupeer je haar voordat je de kleur aanbrengt.

3. Inwerken verf

  • Laat de kleur in 25 tot 45 minuten inwerken.
  • Vergeet niet tussentijds de kleurintensiteit te checken. Dit doe je door een lok van het haar met je handschoen schoon te wrijven.
  • Voor een lichter resultaat laat je het kleurmengsel langer intrekken tot maximaal 45 minuten.

4. Uitspoelen haarverf

Spoel je haar vervolgens uit met water en behandel het haar na met de bijgeleverde conditioner. Laat je haar drogen en je nieuwe haarkleur is een feit!
Aanvullende tips? Laat ze hieronder achter in de opmerkingen!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!