Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je het haar van je kind zelf (bij)knippen?

Omschrijving

Het haar van je kind zelf knippen, is helemaal zo lastig nog niet. Bekijk de video en weet hoe je gemakkelijk toch best wat geld aan een knipbeurt bij de kapper kunt besparen. Veel knipplezier!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Haar wassen

Was het haar zodat het soepel valt als je het wilt knippen. Je kunt voor het wassen gewoon een simpele shampoo gebruiken. Zitten er veel knopen in het haar, gebruik dan daarna een haarverzachter.
Koop een kappersschaar met een goede punt. Er zijn zowel kappersscharen verkrijgbaar voor rechts- als linkshandigen.

2. Lijn van het kapsel volgen

Knip zowel de voorkant, de zijkanten als de achterkant van het haar. Volg bij het knippen goed de lijn van het kapsel, zoals dit erin is geknipt door de vorige kapper. Lijn van het kapsel volgen
Houd de lijn aan van het kapsel door het haar losjes tussen je vingers te nemen en het haar te laten vallen zoals het natuurlijk valt. Let bij de oren erop dat die lengte wegnemen en dat deze delen van het haar dus iets langer horen te zijn dan de overige delen.

3. Nekharen verwijderen

Kruintjes en wegspringende haartjes in de nek kun je wegscheren met de tondeuse.
Wees bij het knippen van de pony (de laatste stap) voorzichtig en maak deze niet te kort. Je kunt de pony altijd nog iets bijknippen wanneer het haar droog is.
Kam het haar van je kind tijdens het knippen steeds even door, zodat je goed zicht blijft houden op het model en op punten die nog bijgewerkt mogen worden.

4. Pony knippen

Houd bij het knippen van de pony van je kind rekening ermee dat het gezicht rond is. Dat betekent dat de hoeken zullen optrekken. De start van de pony -de zijkanten- moet dus het langst zijn. Knip de pony vanuit de hoeken in een rondje nét boven de wenkbrauwen weg. Pony knippen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!