Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid03

Redactielid03
Heeft 56 instructies gemaakt

Hoe kun je als surprise een game controller maken?

Omschrijving

Wil je een surprise maken voor een jongen en ben je op zoek naar inspiratie? Dan is deze game controller bijvoorbeeld een aanrader! Het is een stoere surprise die je ook nog eens vrij eenvoudig kunt maken. Met een aantal basismaterialen knutsel je de game controller op een makkelijke manier in elkaar. In de instructievideo van Action, kun je precies zien hoe je de sinterklaas surprise moet maken. In de handleiding onder de video kun je de stapsgewijze uitleg en de benodigdheden voor de game controller surprise, rustig nalezen. Veel plezier met het knutselen ervan. En een fijne sinterklaasavond gewenst.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
 • Sinterklaas cadeautje
 • Sinterklaaspapier
 • Een doos om je cadeau in te stoppen
 • Stevig karton (bijvoorbeeld een verhuisdoos)
 • Stevig zwart papier
 • Plastic flessendoppen, 2 grote en 4 kleine
 • Potlood
 • Schaar
 • Plakband
 • Plakstift of lijm
 • Plakkaatverf in de kleuren: zwart, wit, rood, blauw, geel en groen
 • Verfkwastjes
 • Al deze materialen zijn te koop bij Action of bijv. bij Bol.com

1. Het sinterklaas cadeau inpakken

Als eerste ga je het sinterklaas cadeau inpakken in sinterklaaspapier. Stop het cadeautje vervolgens in een lege doos. Plak de doos dicht met plakband en verpak hem in stevig zwart papier.

2. De vorm van een game controller maken

Om een surprise te maken van een game controller ga je eerst op zoek op internet naar een afbeelding hiervan. Dit kan een game controller van de Sony PS of X box zijn.
Teken de game controller na op een stuk karton. Hou hierbij rekening met de lengte en breedte van de doos waar jouw cadeautje in zit. De game controller moet iets over de doos heen steken. Als je de game controller hebt getekend, knip je hem uit. Daarna trek je de vorm om op een ander stuk karton en knip je ook deze uit. Je hebt nu 2 kartonnen vormen van een game controller. De vorm van een game controller maken

3. De vorm van de game controller knippen van papier

Vervolgens pak je een vel zwart papier en vouw je dit dubbel. Trek een kartonnen vorm van de game controller om op een kant van het dubbelgevouwen papier en knip deze uit. Zo hoef je de game controller maar 1 keer te tekenen, maar heb je na het uitknippen wel 2 gelijke papieren vormen van de game controller. Lijm nu op iedere kartonnen vorm een zwarte papieren vorm. Nu heb je dus 2 zwarte game controllers gemaakt.

4. De vormen van de game controller op de doos plakken

Nu gaan we de vormen van de game controller op de zwarte ingepakte doos, waar jouw sinterklaas kadootje in zit, vastplakken. Plak een game controller aan de onderkant van de doos en de andere aan de bovenkant. Verf daarna met zwarte plakkaatverf de zichtbare witte gedeeltes zwart. Vergeet daarbij ook de zijkanten van de game controller niet. Nadat de verf is gedroogd is de basis van de surprise game controller klaar.

5. Symbolen op de game controller verven

Om de surprise helemaal af te maken ga je op de game controller die je op de bovenkant van de doos hebt geplakt, de symbolen verven. Gebruik hiervoor witte plakkaatverf en je internet afbeelding als voorbeeld, zodat je de juiste symbolen verft. Deze zijn namelijk afhankelijk van het type game controller dat je hebt gebruikt: de Sony PS of X box. Symbolen op de game controller verven
Over het algemeen zijn de modellen van de game controllers bijna hetzelfde, maar de symbolen zijn verschillend.

6. De flessendoppen op de game controller plakken en verven

Nu ben je toe aan de laatste stap om deze surprise te maken. Plak met lijm de flessendoppen op de game controller. Kijk voor de juiste plaats waar je de doppen moet lijmen, ook nu weer op je internet afbeelding. Vervolgens verf je met zwarte plakkaatverf de doppen zwart en laat de verf goed drogen. Verf dan de symbolen op de doppen, zoals deze op je internet afbeelding te zien zijn. Gebruik hiervoor plakkaatverf in de kleuren, rood, groen, blauw en geel. Nadat de verf weer goed is gedroogd, is je sinterklaas surprise game controller helemaal af. Veel plezier ermee op pakjesavond. De flessendoppen op de game controller plakken en verven
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!