Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Snelle surprise maken voor pakjesavond: vis, clown of muis.

Omschrijving

Een surprise maken voor Sinterklaasavond, maar geen inspiratie? Een snelle en makkelijke Sinterklaassurprise kun je zo knutselen met wat pakpapier, wat stukjes gekleurd papier en een beetje fantasie. Om wat leuke, eenvoudige ideeën op te doen, kun je deze instructievideo bekijken. Een fijne Sinterklaas... en natuurlijk zwarte (of gekleurde) piet alvast!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • sinterklaascadeautje - bijv. Bol.com
  • rechthoekige doos
  • effen pakpapier
  • gekleurd papier
  • viltstift
  • stukje touw
  • schaar
  • plakband
  • lijm

1. De basis

Leg het cadeau in een doos en pak de doos in met pakpapier. Laat aan een kant van de doos een driehoekige flap papier uitsteken.
Neem wat stukjes gekleurd papier, plak dit op het pakpapier en je hebt een vis, een muis, of een clown.
Pak het cadeau altijd eerst met pakpapier in en zet de naam voor de ontvanger erop. Daarna het pakje in de surprise stoppen.

2. Een vis

Leg het cadeau in een langwerpige doos en verpak de doos in zilverkleurig papier. Knip van gekleurd papier vinnen en een staart en plak deze aan de doos. Teken op de doos schubben en op de uitstekende flap papier een oog.

3. Een clown

Plak een uitgeknipte cirkel met daarop een gezicht getekend op de doos, direkt onder de flap, waarbij de papieren flap als muts fungeert. Knip uit gekleurd papier handen, voeten en knopen en plak deze op de doos.
Probeer met eigen fantasie van deze basissurprises ook een geheel eigen creatie te maken. Met natuurlijk daarbij dan een gedicht.

4. Een muis

De papieren flap fungeert nu als hoofd van een muis. Plak er oren aan, een neusje en snorharen en teken of plak er ogen op. Bevestig aan het andere eind van de doos een staart van een stukje touw of papier.
Bij Bol.com kun je verschillende knutselspullen online bestellen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!