Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid03

Redactielid03
Heeft 56 instructies gemaakt

Hoe maak je een emoji surprise?

Omschrijving

Hoe je een emoji surprise kunt maken voor sinterklaas, leer je in deze instructie. Een emoji surprise is een leuke surprise om te maken voor (of door) kinderen. Met een ronde doos als basis die je beplakt met geel crêpepapier, kun je eigenlijk iedere smiley maken die je wilt. In deze instructievideo, die afkomstig is van Action, wordt een emoji met uitgestoken tong en knipoog gemaakt.
In de stapsgewijze uitleg onder de video kun je rustig nalezen hoe je de emoji surprise moet maken. Ook zijn alle benodigdheden voor het knutselen ervan, voor je op een rijtje gezet.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
 • Stevig karton (bijv. een verhuisdoos)
 • Potlood
 • Schaar
 • Duct tape
 • Geel en roze crêpepapier of andere kleuren naar wens
 • Hobbykarton of dik papier: zwart, wit en rood
 • Plakstift
 • Bison glitterlijm
 • Cadeautje
 • Pannendeksel of ronde placemat
 • Optioneel: klosje garen
 • Al deze materialen zijn te koop bij Action of bijv. bij Bol.com

1. De surprise onderdelen tekenen en uitknippen

Als eerste gaan we aan de slag met een stevig stuk karton, bijvoorbeeld een verhuisdoos. Teken hier met potlood 2 cirkels op en een lange strook. De grootte van de cirkels mag je zelf bepalen. Zorg wel dat er nog genoeg karton overblijft voor de lange strook die je tussen de cirkels plakt. Knip de cirkels uit en teken daarna de strook. De lengte van de strook is afhankelijk van de grootte van je cirkels. De strook moet namelijk helemaal om de cirkels heen passen. Als je de cirkels uitgeknipt hebt moet je dus even meten hoe lang de strook moet zijn en hoe breed. Hou er bij de breedte rekening mee dat je cadeau in de doos moet passen en de doos dus hoog genoeg moet worden. Teken de strook en knip hem uit. De surprise onderdelen tekenen en uitknippen
Om mooie ronde cirkels te tekenen kun je bijvoorbeeld een deksel van een pan gebruiken of, zoals in de video, een ronde placemat.

2. De onderdelen aan elkaar plakken

Nu alles is uitgeknipt gaan we de lange strook karton aan de rand van één van de cirkels vast plakken. Dit doen we met duct tape. Knip kleine stukjes tape en plak hiermee de strook rondom vast aan de rand van de cirkel. Nu heb je een mooie doos om jouw cadeau in te stoppen. Leg vervolgens de andere cirkel bovenop de doos en plak ook deze met duct tape stevig vast op de strook karton. De onderdelen aan elkaar plakken

3. De surprise beplakken

Beplak als eerste de ronde zijkant van de doos met geel crêpepapier. Knip daarna een strook geel crêpepapier en vouw die een paar keer dubbel. Knip er vervolgens lange dunne slierten in, waarbij je niet helemaal tot de bovenkant knipt. De slierten blijven dus aan elkaar vastzitten. Plak de geknipte stroken in rijen op beide kanten van de doos. Werk van beneden naar boven. Plak alleen het gedeelte vast dat niet is ingeknipt zodat de slierten los blijven hangen, iets over elkaar heen. Dit geeft een heel leuk effect. De surprise beplakken

4. Het gezicht van de emoji maken

Nu ga je de ogen en de mond maken van zwart en wit hobbykarton. Eén oog open, één oog gesloten. Teken op het zwarte karton 1 grote cirkel en een iets kleinere op het witte karton. Plak het witte rondje op het zwarte. En tenslotte als oogpupil, nog een heel klein zwart rondje in het midden van het witte rondje.
Plak het oog ter hoogte van ongeveer het midden van de emoji. Knip voor het andere, gesloten oog van het zwarte karton een soort van komma en plak deze met de ronding naar boven, ook op de doos. Knip voor de mond van zwart karton een grote halve cirkel en plak hem met het ronde gedeelte naar beneden, op het gezicht. Teken van het rode karton de tong en plak hem op de mond (zie afbeelding). Je hebt nu een knipogende emoji gemaakt. Het gezicht van de emoji maken

5. De emoji surprise versieren

Nu komt de leukste stap van het maken van deze emoji surprise, het versieren! Om de emoji nog meer karakter te geven kun je van roze crêpe papier kleine bloempjes maken. Dit doe je als volgt: knip vierkante stukjes crêpe papier, leg deze op elkaar en knip er vervolgens een bloempje uit. Plak dit als een bloemenkrans langs de bovenkant van je emoji surprise. Als ‘kers op de taart’ maak je de bloempjes af door in het hart van de bloem wat glitterlijm te spuiten. Laat alles goed drogen en tadaa! Je emoji surprise is klaar.

6. Wil je extra mooie bloemetjes maken?

Extra mooie bloemetjes maak je als volgt: knip een paar stroken crêpepapier en leg deze op elkaar. Je kunt hiervoor één kleur gebruiken maar je kunt ook een paar verschillende kleuren nemen. Vouw de strook zigzag op, zodat je een soort trapje krijgt en bind de strook in het midden vast met garen. Draai er nog een paar laagjes extra garen omheen en knoop dit stevig vast. Daarna knip je de uiteinden van de stroken papier mooi rond. Vouw vervolgens de strook papier uit met de uiteinden naar elkaar toe, zodat je een rondje krijgt. Daarna pel je laagje voor laagje de papieren laagjes los. Op deze manier maak je een heel mooi bloemetje.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!