Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

DIY: Een fleurige wanddecoratie maken met flesjes en bloemen.

Omschrijving

Hoe kun je een leuke en goedkope wanddecoratie zelf maken? Met wat lege flesjes als glazen vaasjes en wat verse bloemen, heb je in een handomdraai een leuke muurdecoratie, waarmee je jouw woonkamer, keuken, slaapkamer óf de badkamer letterlijk en figuurlijk opfleurt! Een vrolijke, zelfgemaakte eyecatcher met bloemen die je ook kunt gebruiken als DIY paasdecoratie.
De vaasjes zijn gemakkelijk te maken en ook geschikt om te knutselen met kinderen. Voor een verjaardagspartijtje is het een leuk idee om alle kinderen een eigen vaasje te laten maken en bijvoorbeeld als extra'tje te beschilderen.

Onder de video staat de geschreven instructie waar je de benodigdheden voor het maken van de wanddecoratie kunt nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • teil met heet water
  • schuursponsje
  • afwasmiddel
  • 6 lege flesjes (of aantal naar keuze), kwart liter (250 ml) formaat
  • stevig ijzerdraad, 6 stukken van 50 cm lang
  • 6 spijkers of haakjes
  • hamer
  • bos tulpen of bloemen naar keuze

1. De flesjes schoonmaken

Spoel de flesjes aan de binnenkant goed schoon en week vervolgens in een teil met heet water de etiketten van de flesjes. Als de etiketten zijn losgeweekt, kun je met behulp van een schuursponsje en een beetje afwasmiddel de achtergebleven restjes lijm verwijderen. Was de flesjes daarna af en maak ze droog.
Hardnekkige lijmresten kun je verwijderen met nagellak remover of wasbenzine. Ga je knutselen met kinderen? Verwijder de lijmresten dan als volwassene zelf even.

2. IJzerdraad om de flesjes bevestigen

Pak een flesje en een stuk ijzerdraad. Vouw een uiteinde van het ijzerdraad één keer strak om de hals van het flesje en draai het draad met een paar slagen stevig dicht (video 0.48). IJzerdraad om de flesjes bevestigen

3. Een ophanglus maken

Buig het resterende ijzerdraad in een omhoog stekende lus, de ophanglus. Draai vervolgens het laatste stukje van de draad een keer om de flessenhals en draai het uiteinde net als in de vorige stap, weer met wat slagen stevig dicht. Herhaal dit bij de overige flesjes. Een ophanglus maken
Je kunt zo veel flesjes gebruiken als je zelf wilt. Natuurlijk kun je de glazen flesjes ook beschilderen met een leuke kleur. Let erop dat je daarvoor wel de juiste verf gebruikt, zoals latex verf of spuitverf voor binnen en buiten.

4. Haakjes of spijkers in de muur bevestigen

Bepaal op welke muur je de vaasjes wilt hangen en de grootte van het oppervlak dat je voor de muurdecoratie wilt gebruiken. Sla daarna speels verspringend en gelijkmatig verdeeld het aantal benodigde haakjes of spijkers in de muur (video 1.03).

5. De vaasjes ophangen

Vul de flesjes met een laagje water en zet in ieder vaasje een tulp. Hang de vaasjes aan de muur en klaar is je bloemrijke wanddecoratie. De vaasjes ophangen
Houd er rekening mee dat tulpen altijd nog wat langer groeien in de vaas.
Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere bloemsoort - of voor mooie bladertakken. Kies voor een fleurig effect van bloemen in verschillende kleuren en wissel het aantal bloemen, één of twee stuks, per vaasje af.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!