Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Verkeerde tekens op je toetsenbord herstellen (Windows): zo doe je dat!

Verkeerde tekens op je toetsenbord herstellen (Windows): zo doe je dat!
Omschrijving

Geeft je toetsenbord ineens verkeerde tekens aan bij het typen, zoals een apenstaartje dat niet meer werkt (veranderd is in een "), een schuin streepje dat in een liggend streepje is veranderd of een vraagteken dat nu een = (is gelijk) teken is geworden? Heel vervelend maar gelukkig ook heel makkelijk op te lossen. Hieronder lees je hoe je het toetsenbord in een handomdraai kunt herstellen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Toetsen weer herstellen: de oplossing.

Doet je toetsenbord raar en wil je het weer herstellen naar de oude instellingen zodat de 'gewone' tekens worden weergegeven? Druk de toetsen CTRL+SHIFT tegelijkertijd in. Heb je een Belgisch toetsenbord? Druk dan ALT+SHIFT in om de tekens terug te zetten naar de oorspronkelijke staat.

Als het goed is, is jouw toetsenbord nu weer hersteld naar de oorspronkelijke instellingen en zijn de tekens weer normaal. Zoniet, bekijk dan even de oplossing onder stap 2.
Nederlandse toetsenborden vallen onder de zogenaamde QWERTY toetsenborden. De bovenste rij toetsen bestaat uit deze letters en de eerste zes letters vormen van links gezien dit woord. Is de 'q' veranderd in een 'a'? Dan is je toetsenbord per ongeluk omgeschakeld naar een AZERTY toetsenbord. Dit kan bijvoorbeeld zijn ontstaan doordat je de alt + shift toets per ongeluk als combinatie hebt ingedrukt.
Belgische toetsenborden vallen onder de AZERTY toetsenborden. Bij deze toetsenborden werkt het dus net andersom.
Het omzetten van het toetsenbord werkt het beste wanneer je de combinatie van toetsen rustig tegelijkertijd indrukt. Bij een te snelle handeling of het na elkaar -in plaats van tegelijkertijd- indrukken van de toetsen, kan het zijn dat de combinatie niet wordt opgepakt.

2. Probleem niet opgelost? Toetsenbordinstelling wijzigen.

Is het probleem niet opgelost? Dan kan het ook in de landinstellingen van het toetsenbord zitten. Om te controleren welk toetsenbord actief is, kun je in de menubalk klikken op de afbeelding voor de toetsenbord instellingen (klein icoontje met een miniscuul toetsenbordje). Je kunt ook naar de instellingen gaan in je configuratiescherm. Ga hiervoor naar de Window-knop >> configuratiescherm >> Land en Taal >> Toetsenborden en Talen >> Toetsenborden wijzigen. Wijzig je toetsenbordinstelling naar Nederlands (zie ook de afbeelding hieronder ter illustratie). Probleem niet opgelost? Toetsenbordinstelling wijzigen.
Heb je de computer per ongeluk afgesloten terwijl je toetsenbord verkeerde tekens gaf en kun je nu je password niet meer invoeren? Probeer dan de combinatie CRTL+C. Druk deze combinatie tweemaal in. Als het goed is, dan is je toetsenbord nu weer hersteld en kun je weer inloggen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!