Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 324 instructies gemaakt

Verkeerde tekens op je toetsenbord herstellen (Windows): zo doe je dat!

Verkeerde tekens op je toetsenbord herstellen (Windows): zo doe je dat!
Omschrijving

Geeft je toetsenbord ineens verkeerde tekens aan bij het typen, zoals een apenstaartje dat niet meer werkt (veranderd is in een "), een schuin streepje dat in een liggend streepje is veranderd of een vraagteken dat nu een = (is gelijk) teken is geworden? Heel vervelend maar gelukkig ook heel makkelijk op te lossen. Hieronder lees je hoe je het toetsenbord dit in een handomdraai kunt herstellen.

Handleiding

1. Toetsen weer herstellen: de oplossing.

Doet je toetsenbord raar en wil je het weer herstellen naar de oude instellingen zodat de 'gewone' tekens worden weergegeven? Druk de toetsen CTRL+SHIFT tegelijkertijd in.

Als het goed is, is jouw toetsenbord nu weer hersteld naar de oorspronkelijke instellingen en zijn de tekens weer normaal.

2. Probleem niet opgelost? Toetsenbordinstelling wijzigen.

Is het probleem niet opgelost? Probeer het rustig nog een keer door het tegelijkertijd indrukken van deze toetsen. Werkt het niet dan kan het ook in de landinstellingen van het toetsenbord zitten. Om te controleren welk toetsenbord actief is, kun je in de menubalk klikken op de afbeelding voor de toetsenbord instellingen (klein icoontje met een miniscuul toetsenbordje). Je kunt ook naar de instellingen gaan in je configuratiescherm. Ga hiervoor naar de Window-knop >> configuratiescherm >> Land en Taal >> Toetsenborden en Talen >> Toetsenborden wijzigen. Wijzig je toetsenbordinstelling naar Nederlands (zie ook de afbeelding hieronder ter illustratie). Probleem niet opgelost? Toetsenbordinstelling wijzigen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies