Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Kerstontbijt idee: een boterham met ster.

Kerstontbijt idee: een boterham met ster.
Omschrijving

Ben je op zoek naar een leuk en makkelijk idee voor het kerstontbijt, de kerstlunch of de kerstbrunch? Maak dan deze originele boterham met ster! Het enige wat je ervoor nodig hebt is twee verschillende soorten (kleuren) brood, een ijzeren stervormpje en... je handen. Verrassend, lekker, goedkoop en leuk voor bij je andere kerstbrood! Dit recept is ook erg geschikt om te maken met kinderen. Fijne kerst alvast!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Sterren uit de bruine boterham drukken

Leg je bruine boterham op een plat bord of snijplank. Pak nu je stervormpje erbij. Druk met je stervorm in het midden van de bruine boterham, een ster uit het brood. Laat de vorm erin staan, pak nu de boterham voorzichtig van het bord en druk met je handen het sterretje van brood uit de vorm. Je hebt nu als het goed is een bruine boterham met een ster eruit en een bruine, losse boterham-ster. Sterren uit de bruine boterham drukken
Druk stevig op het vormpje zodat de ster er door het vormpje echt volledig wordt uitgedrukt.

2. Ster uit de witte boterham drukken

Doe hetzelfde met de witte boterham. Als het goed is heb je nu dus ook een witte boterham met een uitgedrukte stervorm in het midden en een losse, witte boterhamster (zonder hamster ;-).

3. Witte ster in bruine boterham

Druk nu voorzichtig de witte ster in de bruine boterham. En andersom. Je hebt nu twee boterhammen met een gekleurde ster erin. Dit kun je doen met zoveel boterhammen als dat je nodig denkt te hebben voor je kerstontbijt. Witte ster in bruine boterham
Je kunt ook iets leuks doen met de ster, voordat je deze terug in het brood duwt. Bijvoorbeeld besmeren met chocoladepasta, met rode vruchtenjam, met rode of groene tapenade of iets anders (gekleurd) lekkers. Zo kun je verschillende boterhammen maken en met elkaar op een grote schaal serveren.

4. De kerstboterhammen serveren

Leg de boterhammen met elkaar op een mooie schaal of serveer ze per persoon alvast op het bord voordat iedereen aanschuift aan de kersttafel. Leuk... en lekker, dit kerstontbijt idee!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!