Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Google agenda importeren in iCal (Agenda Mac)

Google agenda importeren in iCal (Agenda Mac)
Omschrijving

In je iCalender op je Mac, kun je ook externe agenda's importeren. Zo heb je een duidelijk en makkelijk overzicht van jouw agenda's en worden de afspraken automatisch met je iCal gesynchroniseerd. Privé of zakelijk, zo kun je in één oogopslag checken wat voor afspraken je de komende tijd in de planning hebt. Wel zo makkelijk.
In deze instructie wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je een Google Agenda kunt importeren in je iCal. Als je op de afbeeldingen bij de stappen klikt, dan kun je precies volgen via welke velden je de gegevens moet invoeren. Succes!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Start je iCalender

Start iCal op je Mac, klik linksboven in het menu op iCal en open het submenu 'Voorkeuren'. Start je iCalender

2. Account toevoegen

Je ziet nu een pop-up veld met drie opties. Klik op de optie "Accounts". Links onder in beeld zie je een plus (+) en een min (-) teken staan. Druk op de plus om een account toe te voegen. Account toevoegen

3. Gegevens invoeren

Je kunt nu de gegevens invoeren van je Google account. Bij 'Accounttype' kies je voor 'Google'. Vervolgens kun je jouw e-mailadres en wachtwoord opgeven. Klik op "aanmaken" en jouw Google account wordt vervolgens geïmporteerd. Gegevens invoeren
Via het scherm dat je te zien krijgt als het importeren voltooid is, kun je ook aangeven om de hoeveel tijd je wilt dat de agenda's worden bijgewerkt.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!