Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker appril

appril
Heeft 3 instructies gemaakt

Hoe kun je apps installeren op je Android smartphone?

Omschrijving

Play Store is de applicatie en website waarmee software kan worden aangeschaft voor mobiele telefoons die draaien onder het Google Android-besturingssysteem. Je kunt diverse handige gratis en betaalde apps en games downloaden via de Play Store. In deze instructievideo wordt je uitgelegd hoe je dit kunt doen. In handleiding eronder kun je deze nuttige informatie nog nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Market of Play Store

Ga in het beginscherm naar de Market (store). Deze heet nu veelal "Play Store". Als je die opent dan kun je naar links en naar rechts scrollen. Links staat een overzicht met categorieën. Klik op een categorie om een overzicht te krijgen van de beschikbare applicaties.

2. Overzicht applicaties

Als je een categorie hebt geopend, dan kun je naar links en naar rechts scrollen. Je krijgt zo overzichten te zien van onder meer 'uitgelichte apps', 'populairste betaalde apps' en 'gratis apps'. Bij de naam van de app zie je de beoordeling door andere gebruikers, alsmede de prijs staan.

3. Installeren

Druk op een applicatie om deze te installeren. Als je de app opent dan zie je een button 'downloaden' staan (rechtsboven in beeld). Druk op de button. Er opent nu een nieuw scherm met de button 'accepteren en downloaden'. Druk hier nogmaals op om de download te starten. Is de applicatie gedownload, dan kun je deze terugvinden onder 'applicaties' in je startscherm. Ga dus naar dit menu om je app te openen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!