Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Lisanne

Lisanne
Heeft 56 instructies gemaakt

Hoe kun je je huis optimaal presenteren voor een bezichtiging?

Hoe kun je je huis optimaal presenteren voor een bezichtiging?
Omschrijving

In deze markt waarin veel huizen te koop staan en er wat minder bezichtigers zijn, is het heel belangrijk dat je elke bezichtiging optimaal benut. Zo wordt de kans op succes bij het verkopen van je huis zo groot mogelijk. Je kunt er zelf heel aan doen om het succes te vergroten en de makelaar alle kansen te geven op een succesvolle bezichtiging en een verkoop. In deze instructievideo zie je tips om je huis optimaal te presenteren. Je kunt in de tips teruglezen in de handleiding eronder. Bron NVMmakelaar

Handleiding

1. Opgeruimd

Zorg dat je huis opgeruimd en schoon is. De vloeren en rommelhoekjes moeten leeg zijn. Denk hierbij aan de randen van de keuken en de ramen. Maak het gezellig, zodat mensen een goede binding met het huis kunnen krijgen.

2. Creëer een prettige woonsfeer

Haal losse schoenen uit de gang weg en zorg dat er niet teveel jassen op de kapstok hangen. Schenk ook aandacht voor het sanitair. Doe de klep van de wc-bril naar beneden en maak de badkamer schoon. Probeer wat accenten aan te brengen in de badkamer als deze wat licht is qua kleurstelling. Zoals rode handdoeken of een gekleurd zeepje. Gebruikte handdoeken en badjassen? Haal ze weg.

3. Zorg voor een verzorgde tuin

De voor- en achtertuin moeten er goed en verzorgt uitzien. Snoei de heg, maai het gras, haal het onkruid weg, veeg het aan en ruim de schuur op. Maak ook de ramen schoon en zorg dat ze glimmen.

4. Huisdieren uit huis

Mensen kunnen zich ergeren aan honden- en kattenluchten. Zorg dat de hond uit huis is. Katten mogen eventueel thuis zijn, maar let erop dat de kattenbakken en voerbakken verschoond zijn en uit het zicht staan.

5. Ruimte verkoopt uw huis

Creëer ruimte op de zolder. Waar kamers te maken zijn moeten geen bergspullen staan. Breng deze bijvoorbeeld onder bij vrienden of kennissen.

6. Licht is ruimte

Doe de luxaflex omhoog en de vitrage open. Hiermee zorg je voor een goede lichtinval in je woning. Doe ook de lichtjes aan onder de bovenkastjes van de keuken.

Zorg dat je als eigenaar ook weg bent, dan kan de makelaar optimaal ze werk doen.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies