Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Zelf je huis verkopen: bruikbare tips.

Zelf je huis verkopen: bruikbare tips.
Omschrijving

Hoe verkoop je zelf je huis? In deze instructie worden een aantal tips gegeven die je op weg helpen om je woning aantrekkelijk in de markt te zetten. Wil je zelf je huis verkopen zonder tussenkomst van een makelaar? Of wil je weten wat je zelf al kunt doen om je huis goed te presenteren? De informatie hieronder helpt je op weg.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Websites voor verkoop en informatie

Er zijn verschillende verkoopsites waarop je jouw huis te koop kunt zetten. Door je huis op meerdere verkoopsites aan te bieden, wordt je huis sneller gevonden. Voor vragen en tips over het verkopen van een huis, kun je ook eens kijken op forums.
De bekendste verkoopsite is Funda.nl. Maar kijk ook eens naar alternatieven.

2. Goed beeldmateriaal: foto en video

Plaats duidelijke en professionele foto's en video's op de websites waar jij jouw huis te koop aanbiedt. Goed beeldmateriaal is erg belangrijk voor een eerste indruk. Op basis hiervan zal een potentiële koper zijn interesse in jouw huis bepalen en eventuele vervolgstappen nemen. Bespaar dus niet op beeldmateriaal en huur eventueel een professionele fotograaf in hiervoor.

3. Buitenkant huis

Staat je huis te koop, dan zullen geïnteresseerde kopers een kijkje komen nemen. Zorg voor buitenverlichting zodat je huis ook 's avonds opvalt. Plaats bloemen en planten in je tuin zodat je te koop staande huis er bewoonbaar en aantrekkelijk uitziet.

4. Binnenkant huis

Gebruik binnenshuis het liefst neutrale kleuren. Felgekleurde muren kun je overschilderen met een lichte kleur als beige of wit. Zorg ervoor dat je huis er netjes, verzorgd en opgeruimd uitziet. Dat betekent ook geen tekeningen en magneten op de koelkast of overvolle prikborden in de gang. Details zorgen voor extra prikkels en daarmee een onrustiger beeld.
Meer tips over het optimaal presenteren van je te koop staande huis, vind je in deze instructie.

5. Bezichtingen inplannen

Plan afspraken voor bezichtigingen direct achter elkaar. Door gasten na elkaar te laten komen kijken, lijkt je huis extra gewild. Dit stimuleert potentiële kopers om eerder actie te ondernemen als ze de intentie hebben om je huis te kopen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!