Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Huis verkopen: de juiste presentatie van je woning.

Huis verkopen: de juiste presentatie van je woning.
Omschrijving

Bij de verkoop van je woning zijn er een aantal details die een belangrijke rol kunnen spelen bij het snel verkopen van je huis. Wil je zelf je huis verkopen of heb je een makelaar in de hand genomen? In deze instructie krijg je tips over de optimale presentatie van ruimtes, om het totaalplaatje zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor een potentiële koper. Zo vergroot je de kans op succes bij het zelf verkopen van je huis en zorg je ervoor dat je een makelaar alle kansen geeft op een succesvolle bezichtiging en een verkoop. Succes met het presenteren en verkopen van je woning!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • verse bloemen
  • schoonmaakmiddelen
  • accessoires
  • luchtverfrisser

1. Opgeruimd en schoon huis

Zorg dat je huis opgeruimd en schoon is. Besteed ook aandacht aan de vloeren en ruim rondslingerende spullen - bijvoorbeeld speelgoed van kinderen of huisdieren-, even op. Zeem de ramen en neem ook de randjes en plinten mee in je schoonmaakbeurt. In een keuken is het belangrijk dat je de gootsteen en het aanrecht netjes en schoon presenteert.
Maak het huis gezellig en zet bijvoorbeeld in een aantal kamers wat verse bloemen of mooie planten neer.

2. Creëer een prettige woonsfeer

Haal schoenen weg uit de gang en zorg dat er niet teveel jassen aan de kapstok hangen. Schenk ook aandacht aan het sanitair. Doe de klep van de wc-bril naar beneden en maak de badkamer schoon. Haal gebruikte handdoeken en badjassen weg. Is de badkamer licht qua kleurstelling, probeer dan wat kleuraccenten aan te brengen (zoals rode handdoeken of een gekleurd zeepje). Door het gebruik van accessoires en het creëren van sfeer, kan iemand een goede binding met het huis krijgen.

3. Een verzorgde tuin

Zorg voor een verzorgde voortuin en achtertuin. Snoei de heg, maai het gras, haal het onkruid en bladeren weg en ruim de schuur op. Maak ook de ramen schoon en maak het houtwerk vrij van spinnenwebben en overdadig stof.

4. Vreemde luchtjes

Het is fijn als je huis neutraal ruikt. Mensen kunnen zich storen aan honden- en kattenluchten, rooklucht of bijvoorbeeld aan sterke etensgeuren. Bereid sterk gekruid eten ruim op tijd en/of lucht het huis daarna goed. Zorg dat de hond uit huis is. Katten mogen eventueel thuis zijn, maar let erop dat de kattenbakken en voerbakken verschoond zijn en uit het zicht staan.
Zet ramen en deuren even tegen elkaar open voordat je een bezichtiging krijgt en spray eventueel met een luchtverfrisser.

5. Ruimte creëren

Creëer ruimte op zolders of in andere ruimtes waar een kamer van te maken is. Worden deze kamers gebruikt als opslag, maak ze dan zoveel mogelijk leeg. Breng de spullen bijvoorbeeld tijdelijk onder bij vrienden of kennissen.

6. Licht is ruimte

Doe de luxaflex omhoog en de vitrage open. Hiermee zorg je voor een goede lichtinval in je woning. Heb je verlichting onder de bovenkastjes van de keuken, doe deze verlichting dan ook aan. Sommige kamers hebben mogelijk weinig ramen en daardoor weinig lichtinval. Zet in deze kamers een extra lamp neer waarmee je de kamer van wat meer kunstlicht kunt voorzien.
Het is aan te raden om als eigenaar de deur uit te gaan als er potentiële kopers voor je huis komen. De makelaar kan dan optimaal zijn werk doen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!