Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Carnaval versiering: creatieve ideeën om te kopen of maken

Carnaval versiering: creatieve ideeën om te kopen of maken
Omschrijving

Heb je inspiratie nodig om je huis of tuin te decoreren tijdens de carnaval? In dit artikel worden een aantal creatieve ideeën gegeven. Zo kun je simpel en snel je woonkamer of voortuin een vrolijke carnavalssfeer geven.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Versiering in eigen stijl en kleuren

Carnaval is voor velen het vrolijkste feest van het jaar. Boven de rivieren is het vaak een verkleedfeest, maar in het zuiden van het land wordt er nog groter uitgepakt met carnaval. Overal is carnaval versiering te vinden en elke stad heeft zijn eigen kleuren waarin uitgedost wordt. In de volgende stappen vind je een aantal originele ideeën om binnen en buiten te versieren voor carnaval.

In dit artikel worden diverse carnavalsproducten genoemd. Online kun je sokken, vlaggen, lint en andere carnaval versiering kopen.

2. Ballonnen met confetti als carnaval versiering

Met confetti kun je erg leuk decoreren of verschillende dingen knutselen. Vul bijvoorbeeld ballonnen met confetti. Gebruik transparante ballonnen, doe hier de confetti in en blaas ze op. Je hebt dan vrolijke en kleurrijke versiering die je bijvoorbeeld in huis of buiten bij de voordeur kunt ophangen.

3. Ballonnen beplakken met confetti

Je kunt er ook voor kiezen om gekleurde ballonnen op te blazen en deze aan de buitenkant te beplakken met confetti. Gebruik voor de ballonnen de kleuren die passen bij de kleuren van jouw stad of dorp. Beplak voor een leuk effect alleen het onderste deel van de ballon, met een andere kleur confetti dan de ballon zelf. Smeer voldoende lijm op de ballon en doop de onderkant in een schaal gevuld met de confetti. Spuit tot slot nog wat spuitlijm over de ballon om de confetti extra goed vast te zetten.
Confetti in één kleur maak je eenvoudig zelf van crêpepapier. Knip of snijd het crêpepapier in dunne lange banen en verknip de banen vervolgens tot kleine snippers.

4. Waxinelichtjes maken voor carnaval

Een ander leuk idee is om glaasjes met confetti te vullen. Zet er een waxinelichtje op batterijen bovenop, en je hebt een feestelijk sfeerlichtje. Gebruik in verband met brandgevaar geen echte kaarsen als je met confetti wilt werken.
Wil je liever een theelichthouder met een echt waxinelichtje erin, in stijl van carnaval? Dan hebben we de volgende tip voor je: maak het houdertje heel simpel van een glazen potje en een sok. Gebruik sokken in leuke kleuren of in de kleur van jouw stad of dorp, en gebruik voor de decoratie leuke carnavals hangertjes, bierdopjes of gekleurd lint.

5. Krans maken voor op de deur

Van gekleurde ballonnen kun je ook een krans maken voor op de deur. Gebruik kleine ballonnen (zoals waterballonnen) zonder dat je ze opblaast, als je een leuke drukke krans wilt maken. Of blaas de ballonnen wat op voor een gevulde, volle ballonnenkrans. Een ballonnenkrans maak je heel simpel door een strokrans te gebruiken als basis. Plak de ballonnen eraan vast met een lijmpistool of zet ze aan de onderkant vast met steekkrammen. Gebruik serpentines om de krans nog voller te maken, gaten op te vullen of om de krans extra te decoreren.

6. Slingers en vlaggen voor carnaval

Heeft jouw stad of dorp een eigen vlag en kleuren? Dan kun je deze ophangen in huis of buiten aan een vlaggenstok. Maar denk ook eens aan het maken van andere decoratie van een carnavalsvlag: maak kussenhoesjes, lijst een vlag in voor aan de muur of gebruik de vlag als kleed voor op tafel. Als carnaval decoratie voor binnen of buiten kun je ook slingers met kleine vlaggetjes gebruiken. Deze kun je kant-en-klaar kopen, of zelf maken van stof of papier.

7. Gebruik een carnavalskraker als inspiratie

Wil je echt origineel zijn? Gebruik dan een carnavalskraker als inspiratie voor het versieren van je huis of tuin. Zo is er bijvoorbeeld een carnavalsnummer over een Sanseveria, waardoor een versierde Sanseveria ook ineens de perfecte carnavals decoratie is! Neem een populaire (of de allernieuwste) carnavalskraker en kijk wat het thema is van het lied. Neem dit thema als basis om versiering van te maken, en decoreer op een leuke en onderscheidende manier je huis of tuin!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!