Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hoe kun je een PDF (plugin) embedden in je Joomla website?

Omschrijving

Hoe kun je met behulp van een PDF embed-extensie, zelf PDF embedden in je Joomla website? Deze video laat het je zien!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Joomla website
  • internet

1. Een pdf-file embedden op je website

Hoe embed je een pdf-file in je website? Handig bijvoorbeeld als je een webshop hebt en je leverancier pdf's aanlevert voor op je website. Met joomla kan je vrij eenvoudig een pdf embedden.

2. Joomla

Ga naar: https://extensions.joomla.org. In het zoekvak, rechtsboven op de site, type je 'pdf' en druk je op enter.

3. Embed PDF downloaden

Bij de zoekresultaten vind je 'Embed PDF'. Klik hierop en download vervolgens het programma. Klik opnieuw op download wanneer dat gevraagd wordt. Sla het bestand op.

4. Plugin installeren

Log in op je website. Ga naar extensies -> extensiebeheer. Je gaat nu de plugin installeren. Klik op bladeren en klik op plugin embed. Klik op openen. Upload het bestand en installeer het.

5. Pluginbeheer

Ga naar extensies -> pluginbeheer. Activeer de embed-plugin door op het rode kruisje te klikken. Deze verandert nu in een groen vinkje. Nu is de plugin in principe gebruiksklaar.

6. PDF uploaden

Ga terug naar het controlepaneel. Voordat je een pdf kan tonen moet je deze eerst uploaden. Ga daarvoor naar mediabeheer en maak een nieuwe map aan. Klik hiervoor op 'nieuwe map aanmaken'. Noem de map 'PDF'.

7. Artikelbeheer

In deze map kan je een pdf van je computer uploaden. Om deze pdf te tonen, ga naar artikelbeheer en maak een nieuw artikel.

8. Naam

Om de pdf te embedden typ: {PDF} en typ dan het adres van de pdf. Dan moet daar nog achter /images/pdf en de bestandsnaam. Dan {/PDF} om het af te sluiten. Geef het artikel een naam en klik op toepassen.

9. Parameters

Wil je de pdf groter op je site hebben? Ga dan weer terug naar de achterkant van je site, klik op extensies -> pluginbeheer. Klik op embed pdf. Bij de parameters kan je onder andere grootte en breedte instellen. Je kan ook de viewer veranderen wanneer je dat mooier vindt. Vergeet niet op toepassen te klikken wanneer je iets veranderd hebt!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!