Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 908 instructies gemaakt

Wat kun je een puppy als beloningssnoepjes geven?

Wat kun je een puppy als beloningssnoepjes geven?
Omschrijving

Wil je weten wat voor beloningssnoepjes je jouw puppy kunt geven? In deze instructie wordt uitleg gegeven over het type hondenkoekjes dat je voor een pup kunt gebruiken. Beloningssnoepjes (ook wel beloningsbrokjes genoemd) gebruik je bij het opvoeden van je pup en het aanleren van goed gedrag. Voor puppy’s gebruik je andere brokjes dan voor oudere honden. Welke dit zijn en hoeveel snoepjes je per dag aan een hond kunt geven, lees je hieronder. Succes met het trainen van je pup!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Het belonen van je pup

Bij het aanleren van nieuw gedrag is het belangrijk dat je jouw puppy beloont, zodat je pup het goede gedrag zal gaan herhalen. Dit kan door middel van aaien of het spelen van een spelletje, maar het belonen met een beloningssnoepje werkt meestal het best. De snoepjes kun je overal mee naartoe nemen, waardoor het makkelijk is om het goede gedrag van je hond gelijk positief te bevestigen. Vanaf de leeftijd van 8 weken kun je een puppy beloningssnoepjes geven.
Probeer iedere dag even te trainen met je pup.

2. Wat voor beloningssnoepjes kun je geven?

Een puppy geef je andere beloningssnoepjes dan een volwassen hond. Een pup heeft nog een melkgebit en de kaken zijn nog in ontwikkeling. Kies voor een pup die nog melktanden heeft daarom voor zachte beloningsbrokjes. Rond de 15e levensweek zal de pup zijn tanden gaan wisselen. Als de tanden zijn gewisseld dan kun je ook voor wat hardere snoepjes kiezen. Kies altijd voor beloningssnoepjes met een sterke geur, zodat je hond er direct op reageert tijdens het trainen.

3. De grootte van de beloningssnoepjes

Het formaat van de beloningssnoepjes maakt niet veel uit. Ben je actief bezig met trainen en beloon je de pup dus meermaals in een korte tijd, kies dan voor een kleinere snack. Een kleiner snoepje werkt tijdens een actieve training met de hond ook het best, omdat je pup het snoepje snel kan opeten en je daarna direct weer verder kunt trainen. Is het een eenmalige beloning van goed gedrag, dan kan een grotere snack ook.

4. Hoeveel beloningssnoepjes geef je een pup?

Een goede richtlijn is de zogenaamde 10% regel die ook vaak wordt aangehouden voor oudere honden. Hierbij geldt dat 10% van de voeding die je de pup of hond geeft, mag bestaan uit snoepjes. Krijgt je pup dus 150 gram hoofdvoeding, dan mag je hem zo'n 15 gram snoepjes geven per dag. Je hoeft het niet super nauwkeurig te berekenen en het zal per dag wat verschillen, maar als je deze indicatie hanteert dan zorg je daarmee voor een gezonde balans.

5. Wat voor type beloningssnoepjes kun je het beste geven?

Er zijn veel beloningssnoepjes op de markt en de ingrediënten kunnen erg verschillen. Lees de verpakking om na te gaan of de snoepjes zijn gemaakt van puur vlees of dat er smaakstoffen, geurstoffen of bijvoorbeeld suiker aan is toegevoegd. Minder gezonde beloningssnoepjes zijn vaak wat goedkoper, de duurdere, pure varianten zijn echter gezonder voor je pup.
Via Just Russell koop je gezonde hondensnoepjes zonder vulmiddelen en op basis van pure ingrediënten.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies