Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 908 instructies gemaakt

Fietsaccu onderhouden en de levensduur verlengen.

Omschrijving

Hoe je de fietsaccu van je elektrische fiets kunt onderhouden en zo de levensduur van de fietsaccu kunt verlengen, leer je in deze instructie. In de instructievideo vind je de meest belangrijke wetenswaardigheden voor een optimaal onderhoud van de accu van je elektrische fiets. Zo leer je bijvoorbeeld hoe en waar je de fietsaccu het best kunt bewaren, waarmee je rekening moet houden bij het schoonmaken ervan en wanneer je de accu van de fiets dient te verwijderen.
Onder de video vind je alle tips geschreven, zodat je ze ook nog even snel kunt nalezen. Zo kun je de accu van je e-bike zo goed mogelijk onderhouden en blijft je fietsaccu in prima conditie.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Handleiding fietsaccu

Er zijn verschillende fietsaccu’s op de markt. Omdat niet voor iedere accu voor een elektrische fiets dezelfde gebruiksvoorwaarden gelden, is het belangrijk om altijd goed de bijbehorende gebruikershandleiding te lezen. Zo leer je hoe je met de accu op de juiste manier kunt omgaan.

2. Fietsaccu bewaren: de juiste temperatuur

De beste temperatuur om je fietsaccu bij te bewaren is kamertemperatuur. Het op de juiste manier bewaren ervan verlengt de levensduur en zorgt dat de accu van je elektrische fiets in goede conditie blijft. Voorkom dat je fietsaccu aan hele hoge of lage temperaturen wordt blootgesteld. Zet daarom ‘s zomers je fiets met accu nooit in de hete zon. In de winter is het verstandig de accu niet eerder op de fiets te plaatsen, dan op het moment van vertrek.

3. Fietsaccu bewaren: opgeladen of niet opgeladen?

Als de accu van je elektrische fiets gedurende langere tijd helemaal vol of volledig leeg is, dan zal deze harder slijten. Daarom is het belangrijk om als je jouw e-bike een tijd niet gaat gebruiken, de accu voor minimaal 30% tot maximaal 70% op te laden. Controleer eens in de 4 weken of de accu nog voldoende is opgeladen en laad deze zo nodig bij. Zo verleng je de levensduur ervan. Fietsaccu bewaren: opgeladen of niet opgeladen?

4. De juiste oplader gebruiken

Laad je fietsaccu altijd alleen maar op met de originele oplader die bij je accu is meegeleverd. Gebruik nooit een andere oplader. Laad de accu van je elektrische fiets ook alleen op in een droge ruimte.
Laad de accu zo mogelijk op in een ruimte die is voorzien van een rookmelder.

5. Fiets schoonmaken: accu verwijderen

Haal voordat je de e-bike gaat reinigen altijd de accu van je fiets. De stekkerpolen van de accu kun je voorzichtig schoonmaken en daarna licht invetten.
Maak de elektrische delen van de fiets schoon met een licht vochtige doek en nooit met een directe waterstraal. Fiets schoonmaken: accu verwijderen

6. Elektrische fiets vervoeren: accu verwijderen

Om je e-bike veilig te kunnen meenemen op bijvoorbeeld je auto of in de caravan, is het nodig dat je altijd de accu van je elektrische fiets afhaalt. Zo voorkom je dat de accu onder het vervoer te lijden heeft.
Heb je nog geen elektrische fiets of ben je op zoek naar een nieuwe? Bekijk dan het assortiment van Gazelle of check de aanbiedingen van Stella e-bikes.

7. Problemen met je fietsaccu: vakman inschakelen

Heb je problemen met je fietsaccu, probeer deze dan nooit zelf te repareren maar laat de accu altijd controleren bij een vakman. Ga dus in zo’n geval naar de winkel waar je jouw e-bike hebt gekocht of waar men jouw merk fietsaccu verkoopt.
Mocht de accu van je elektrische fiets aan vervanging toe zijn, dan kun je hier ook de oude fietsaccu inleveren.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies