Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Loomen: Triple single Rainbow Loom armband maken op twee looms

Omschrijving

Een triple single Rainbow Loom armband maken is niet moeilijk als je twee Rainbow Looms gebruikt. Door de looms aan elkaar te bevestigen krijg je een extra lange Rainbow Loom. Hierop kun je dan je hippe, triple single rainbow armband maken, met elastiekjes in regenboogkleuren. In deze instructievideo wordt duidelijk getoond hoe je de looms aan elkaar maakt en hoe je het triple single loom armbandje kunt maken. In de geschreven handleiding onder de video kun je de uitleg nog een keer nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 2 Rainbow Looms
  • elastiekjes in regenboog kleuren
  • zwarte elastiekjes
  • sluitclip
  • haaknaald
  • schaar

1. Blauwe stukken van de loom verwijderen

Leg de twee looms op hun kop, met de pinnen naar beneden. Verwijder, met de achterkant van je haaknaald, van één loom het laatste kleine blauwe stuk. Verwijder van de andere loom het grote blauwe stuk en ook het laatste kleine blauwe stuk.

2. Looms aan elkaar vastmaken

Leg de looms tegen elkaar aan, met de resterende blauwe kleine stukken aan de boven- en onderkant. Pak het grote blauwe stuk, plaats hem op de plek waar de looms tegen elkaar liggen en druk hem op de looms. Je hebt nu één lange loom. Pak de twee kleine blauwe stukken en druk die, een beetje verspreid, erbij op de looms.
Je kunt ook de blauwe stukken neerleggen en dan de looms erop drukken.

3. Gekleurde elastiekjes plaatsen in de linkerrij

Leg de loom zo neer dat de pijl op de lange loom van je afwijst. Begin in de linkerrij met het plaatsen van de elastiekjes. Plaats de elastiekjes overlappend op de pinnen en werk steeds rechtdoor, naar het einde van de loom. Pak iedere keer een andere kleur elastiekje tot je alle kleuren hebt gebruikt. Begin daarna weer met de eerste kleur en herhaal alle kleuren. Ga hiermee door tot het einde.

4. De tweede en derde rij

Begin bij de pijl en plaats in de tweede en derde rij op dezelfde manier als in de eerste rij, rechtdoor naar voren, elkaar overlappende elastiekjes.
Naast elkaar komen elastiekjes van dezelfde kleur!

5. De zwarte elastiekjes plaatsen

Sla de eerste pin van de middelste rij over. Doe om de middelste pin daaropvolgend, het elastiekje en vervolgens om de twee buitenste pinnen daarachter. Je maakt dus met het elastiekje een omgekeerde driehoek. Ga hiermee door tot het einde van je loom en gebruik hierbij ook de laatste drie pinnen.
De eerste drie pinnen overslaan, de laatste drie pinnen wel gebruiken!
Bij een zwarte ondergrondkleur komen de gekleurde elastiekjes mooi tot hun recht.

6. Eerste rij elastiekjes haken

Draai de verlengde loom om, met de pijl aan de bovenkant. Pak met je haaknaald achter het zwarte elastiekje langs, het gekleurde elastiekje van de linkerrij. Haal het naar voren, over het zwarte elastiekje heen en doe het om de volgende pin. Doe hetzelfde in de middelste rij en de derde rij.

7. Overige elastiekjes haken

Begin weer in de linkerrij. Duw alle elastiekjes op de pin met je haaknaald opzij en pak het onderste elastiekje. Haal dit naar voren en doe het om de volgende pin. Doe hetzelfde in de middelste en derde rij. Ga zo door met haken tot het eind. Blijf gewoon rechtuit haken, steeds drie rijen naast elkaar en steeds op dezelfde manier naar voren.
Pak altijd het onderste elastiekje!

8. Elastiekjes van de loom afhalen

Pak aan het eind de elastiekjes van de linkerrij en doe die om de middelste pin. Pak de elastiekjes van de derde rij en doe ook die om de middelste pin. Steek de haaknaald door alle lussen op de middelste pin. Pak een zwart elastiekje, haak dit aan de haaknaald en trek het door de lussen op de pin heen. Haal daarna alle gehaakte elastiekjes voorzichtig van de loom af.

9. Één kant van de sluitclip vasthaken

Steek je vinger door de twee zwarte lussen op de haaknaald. Haal de naald eruit, trek met je duim en wijsvinger de lussen wat wijder en haak de sluitclip aan het elastiekje.
Let erop dat beide lussen aan de clip zitten!

10. Andere kant van sluitclip vastmaken

Steek aan het andere eind van de armband je haaknaald door de 6 lussen van de gekleurde elastiekjes. Knip de lus van het zwarte elastiekje doormidden en trek het zwarte elastiekje eruit. Pak een ander zwart elastiekje, haak dit aan de haaknaald en trek het voorzichtig door de lussen op de naald heen. Trek de zwarte lussen weer wat wijder en haak de sluitclip vast aan het elastiekje.
Let goed op, dat je de elastiekjes niet laat schieten, als je het zwarte elastiekje er doorhaalt!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!