Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Hans

Hans
Heeft 70 instructies gemaakt

Hoe moet je de Simple Past (onvoltooid verleden tijd) in de Engelse taal toepassen?

Omschrijving

'Ik fietste' of 'ik sliep' zijn werkwoordsvormen in de onvoltooid verleden tijd (ovt). Deze werkwoordsvorm bestaat ook in de Engelse taal. In deze video legt Marieke Vreugdenhil uit aan Serge de Beer (beiden van de Lentiz onderwijsgroep) hoe je in het Engels de Simple Past toepast.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Wat betekent 'Simple Past'?

Ik fietste of ik sliep zijn voorbeelden van de onvoltooid verleden tijd (ovt). In het Engels heet deze werkwoordsvorm de simple past.

2. De simple past bij regelmatige werkwoorden

Wil je in de Engelse taal een werkwoord in de verleden tijd zetten dan zet je achter het werkwoord in de tegenwoordige tijd (simple present) de letters 'ed' . Bijvoorbeeld: work (werken) wordt I work-ed (ik werkte) of we work-ed (wij werkten); walk (wandelen) wordt he walked ( hij wandelde) of they walked (zij wandelden). Deze regel geldt voor de regelmatige werkwoorden in elke vorm en bij elke persoon, zowel enkelvoud als meervoud.

3. De simple past bij onregelmatige werkwoorden

De Engelse taal kent zo'n 50 à 60 onregelmatige werkwoorden, waar het bovenstaande niet voor geldt. Voor deze onregelmatige werkwoorden zijn geen regels, die moet je gewoon uit het hoofd leren.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!