Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hoe werkt de Bosch HR CVketel?

Omschrijving

Heb je storing of sta je onder een koude douche? In deze video uitleg over de werking, knoppen en benodigdheden van een Bosch HR CVketel.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Hoofdschakelaar

De linkerknop is de hoofdschakelaar. Met er boven het groene controlelampje dat aangeeft dat er spanning op het toestel aanwezig is.

2. Ontluchtingsprogramma

Als het toestel wordt ingeschakeld, wordt er eerst een veiligheidsprogramma afgelopen. Het toestel zal ca. 8 minuten bezig zijn met het ontluchtingsprogramma, welke te herkennen is aan het symbool waarin 65 en twee rondjes elkaar afwisselen.

3. Vulprogramma

Hierna zal het toestel ca. 15 minuten het vulpgrogramma inschakelen, welke te herkennen is aan het symbool waarin 68 en een aantal strepen elkaar afwisselen. Nadat deze programma's doorlopen zijn, is het toestel klaar voor gebruik.

4. Temperatuur CV-water

Met de middelste draaischijf kan je de temperatuur van het CV-water instellen. Waarbij de temperatuur rond de 75 graden en max rond de 90 graden zal zijn.

5. Temperatuur douchewater

Met de rechterdraaischijf kan je de temperatuur van het warme douchewater instellen. Linkeraanslag circa 40 graden, de grote stip is 55 graden, rechteraanslag 60 graden.

6. Schoorsteenveger

De knopjes met de schoorsteenveger en de sleutel zijn voor servicewerkzaamheden en dienen derhalve niet bediend te worden.

7. Storing

Het knopje met de gevarendriehoek zal in geval van storing rood gaan knipperen. Het display geeft standaard de temperatuur aan van het aanvoerwater. Indien het toestel op storing valt zal er in het display een knipperende code zichtbaar zijn. Deze code is belangrijk om de reden van de storing te achterhalen. Dus schrijf de code op voordat je het toestel reset.

8. Ecostand

Ecostand. Door dit knopje twee seconden in te drukken brand het knopje rood, de ketel begint water op te warmen op het moment dat je de kraan opendraait. Dit is de meeste zuinige ecostand.

9. Comfortstand

Comfortstand: knopje is zwart. Nu zal de ketel steeds tussentijds, ook zonder warmtevraag, aanspringen om warm water op te warmen.

10. Rechterlampje

Het meest rechterlampje geeft aan dat het toestel brandt.

11. Drukklokje

Helemaal rechts zit het drukklokje. De druk dient tussen de 1 en 2 bar te zijn. De gele pijl bevindt zich in het groene vlakje.

12. Afsluiters

Onder de ketel bevinden zich diverse afsluiters. De tweede van links met de gele klep is de gaskraan. De tweede van rechts is het koude water. De koperen buis helemaal links is het warme water.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!