Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

DIY spelletjes: een familiespel ‘wie is het’ maken met eigen foto's.

Omschrijving

Houd je van spelletjes spelen en houd je van knutselen? Dan is het leuk om zelf dit spel te maken. Erg grappig en verassend als resultaat! In dit gezelschapsspel draait alles om een familielid, waarvan de identiteit onbekend is. Door het stellen van vragen kunnen de spelers, die het spel spelen, de naam van het familielid proberen te raden. Hoe je een ‘wie is het’ spel familie-editie kunt maken, met het originele spelletje als basis, kun je zien in deze instructievideo. Een leuk spel voor jong en oud. Dit gezelschapsspel voor twee personen, kun je natuurlijk ook spelen met andere familieleden erbij. Zo geniet iedereen mee! Veel plezier met knutselen en het spelen ervan.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • originele 'wie is het' spel
  • 4 vellen stevig wit papier, A4 formaat
  • 24 familie foto's
  • liniaal
  • geo driehoek
  • potlood
  • zwarte en rode fineliner
  • schaar
  • zwarte marker
  • lijm

1. Foto vakjes tekenen: de horizontale lijnen trekken

Meet vanaf de onderkant van een stevig vel wit papier 4,5 cm af en trek op deze hoogte een horizontale lijn. Trek hierna nog 3 horizontale lijnen met steeds een tussenruimte van 4,5 cm. Meet vanaf de laatst getrokken lijn 5,8 cm af en trek ook op deze hoogte een horizontale lijn.

2. De verticale lijnen trekken

Meet op de één na laatste horizontale lijn vanaf de zijkant van het papier 4 cm af. Trek op deze breedte een verticale lijn naar beneden. Teken vervolgens 4 kolommen van ieder 3,2 cm breed en nog een laatste kolom van 4 cm breed. Knip van de zijkant het resterende aantal centimeters papier af en van de bovenkant de bovenste strook.
Meet nauwkeurig, want iets teveel naar links of rechts en de gezichten verdwijnen achter het plastic van het spelbord!
Je hebt nu een spelkaart met 6 (breedte) x 4 (hoogte) is 24 vakjes, met aan de bovenkant een rechte strook zonder vakjes.

3. Een mal maken voor de foto’s

Teken op een stuk stevig wit papier een vierkantje van 3 x 3 cm en knip dit uit. Je hebt nu een malletje om je foto's te knippen.

4. De foto’s uitknippen

Pak een foto en schuif de mal over de foto. Teken op de gewenste plaats het vakje op de foto en knip het vierkantje uit. Doe hetzelfde met de overige foto’s.

5. Foto’s opplakken

In totaal heb je nu 24 foto’s voor op de fotokaart. Plak deze foto’s in de vakjes op de kaart en schrijf in het vakje de persoonsnamen onder de foto. Schrijf in de lege strook bovenaan de kaart de naam van het spel (het grote familie … familienaam……spel) en versier de bovenkant.

6. De fotokaart kopiëren

Maak twee kleurenkopieën van de fotokaart en knip uit één kopie de spelkaartjes.

7. De fotokaarten in het spelraam schuiven

Verwijder de originele kaarten uit de spelramen en schuif de zelfgemaakte fotokaarten erin. Leg daarna de uitgeknipte spelkaartjes omgekeerd op een stapeltje. Je bent nu klaar om je zelfgemaakte versie van het spel ‘wie is het’ te gaan spelen. We wensen je veel spelplezier! De fotokaarten in het spelraam schuiven
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!