Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Een sfeervolle eetbare tuin op je balkon maken, doe je zo!

Omschrijving

Een moestuin is momenteel helemaal hip. Als je een balkon hebt, dan ben je natuurlijk beperkt in de mogelijkheden. Toch kun je ook met een minikas en wat kleine potten met bijvoorbeeld kruidenplanten, aardbeienplanten of eetbare viooltjes, een leuk en sfeervol geheel creëren. Zo beschik je ook op je balkon over een moestuintje en kun je genieten van je zelf gekweekte fruit en kruiden. Hoe je dit kunt doen, leer je in deze instructievideo. In de geschreven handleiding onder de video kun je de benodigdheden voor je balkon moestuin terugvinden.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • kruidenplantjes
  • minikas
  • dienblad
  • potjes
  • kleurrijke niet giftige planten

1. Potjes en kleuren

Je kunt de kruiden in kleurrijke potjes zetten om een vrolijk geheel te creëren. Daarnaast kun je de kruiden combineren met kleurrijke planten die niet giftig zijn of zelfs eetbaar zoals bijvoorbeeld viooltjes.

2. Dienblad als ondergrond

Als ondergrond kun je kiezen voor mooie dienbladen waar je de potjes op zet. Zet het dienblad op de tafel en voeg er voor de sfeer nog wat leuke decoratie aan toe.

3. Minikasje

Je kunt er ook voor kiezen om de kruiden in een minikasje te zetten. In de tuincentra is er ruime keuze uit kasjes in diverse kleuren. Mocht je nou geen ruimte hebben voor een tafeltje, dan kun je ook een balkonbak vullen met kruidenplantjes gecombineerd met bijvoorbeeld eetbare viooltjes of gewoon mooie bloemenplanten als primulaatjes. Let erop dat de bloemenplanten die je kiest, niet giftig zijn. Bij Intratuin kunnen ze je er alles over vertellen. Minikasje
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!