Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je paginanummers en voetteksten toevoegen in Word2007?

Omschrijving

Deze video licht toe hoe je paginanummers opmaakt in diverse opmaakstijlen, zoals een verschillende opmaak voor oneven en even pagina's. Ook het invoegen van voetteksten wordt behandeld.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Keuze van de opmaak

Zorg ervoor dat je een document hebt met twee pagina's. Ga naar Invoegen > Paginanummer en kies de opmaak die je wilt. Het paginanummer komt automatisch in de voettekst te staan.

2. Bewerken paginanummer

Dubbelklik op het paginanummer in de voettekst. Ga naar het tabblad 'Ontwerpen' (dit doet Word eigenlijk automatisch al) en klik op de functie "Even en oneven pagina's verschillend". Ga op de voettekst van de even pagina's staan. Kies nu onder 'Paginanummer' weer de gewenste opmaak. Als je voor even en oneven pagina's een verschillende opmaak hebt gekozen, dan wordt dit nu weergegeven.
Voeg een paginanummer niet toe door tekst te typen. In dat geval worden alle pagina's hetzelfde genummerd. Invoegen via de functie 'Paginanummer' zorgt ervoor dat de pagina's worden doorgenummerd.
Naast de standaard opmaak voor paginanummers kun je ook een eigen variatie daarop maken.

3. Invoeren voettekst

Via deze functie kun je ook de voettekst invoeren en aanpassen. Typ je tekst in hetzelfde kader waarin je paginanummer wordt weergegeven. De voetteksten voor de even en oneven pagina's kun je nu ook automatisch laten variëren.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies