Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Halloween idee: Mandarijn pompoentjes en boze mandarijnen.

Halloween idee: Mandarijn pompoentjes en boze mandarijnen.
Omschrijving

Deze Halloween traktatie is ook geschikt voor jongere kinderen om zelf te maken voor Halloween. De grappige en originele traktatie voor het Halloweenfeest is snel klaar en behalve mandarijnen heb je verder weinig nodig. Hieronder kun je lezen hoe je de Halloween pompoenen en griezelige Halloween mandarijnen kunt maken en wat je precies nodig hebt. De mandarijnen zijn natuurlijk ook leuk om te gebruiken als Halloween decoratie.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Mandarijnen, gepeld en ongepeld
  • Stukje komkommer, bleekselderij of bovenste deel venkelknol
  • Zwarte fineliner (of stickerpapier)
  • Plat bord of schaal
  • Optioneel:
  • Gedroogde, groene kruiden

1. Boze mandarijnen maken

Teken met een fineliner ogen en een boze mond op de ongepelde mandarijnen. Gebruik bijvoorbeeld een fineliner voor dvd's; niet iedere soort inkt pakt goed op het fruit. Heb je geen geschikt fineliner? Dan kun je de ogen en mond ook maken van stickerpapier en dit op de mandarijnen plakken.

2. Pompoentjes maken

Pel de mandarijnen. Snijd een heel klein reepje van de schil van een komkommer, bleekselderij of van de stengel van een venkelknol en steek dit als pompoensteeltje in het midden van de mandarijn.

3. De mandarijnen serveren

Leg een stuk vrolijk gekleurd papier op een bord of schaal en leg hierop de boze mandarijnen en pompoentjes. Strooi, ter garnering, eventueel nog wat van de kruiden om de mandarijnen heen en klaar is je Halloween traktatie! Zo maak je heel makkelijk en snel een gezonde maar leuke Halloween traktatie die ook voor kleine kinderen geschikt is of een simpele decoratie (bijvoorbeeld voor op tafel).
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!