Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Gamma

Gamma
Heeft 10 instructies gemaakt

Zelf een trendy, houten Kerstboom Knutselen voor kerst van Latten en Moeren.

Omschrijving

Zoek je een hip alternatief voor de traditionele kerstboom of wil je zelf leuke decoratie knutselen voor Kerst? Dan is deze kerstboom, gemaakt van hout en stoere vleugelmoeren, echt iets voor jou. De kerstboom is makkelijk en snel zelf te knutselen. Het enige materiaal dat je nodig hebt, zijn een paar houten latten en grote vleugelmoeren. Met wat kerstballen en andere kerstversiering wordt je kerstboom ‘nieuwe stijl’ een ware blikvanger. Natuurlijk kun je de houten kerstdecoratie zo groot of klein maken als je zelf wilt. Hoe je de kerstboom moet maken, kun je zien in de instructievideo. In de handleiding onder de video kunt je de uitleg en benodigdheden nog eens rustig nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 2 latten (bijv. vurenhout geschaafd of ruw) 2.68/2.70 m lang, ca. 4 cm breed en ca. 1 cm dik
  • 15 grote vleugelmoeren
  • rolmeter
  • potlood
  • zaag
  • houtboor
  • Optioneel:
  • Kerstballen en/of andere leuke kerstboomhangers

1. Latten op maat zagen

Neem een lat en zaag hieruit 7 latten met een lengte van 38 cm. Neem daarna de tweede lat en zaag hieruit 1 lat van 80 cm, 1 lat van 38 cm, 2 latten van 30 cm en 6 latten van 15 cm lang. Latten op maat zagen
Zaag uit één lat 7 latten van 38 cm, anders heb je aan 2 latten niet genoeg!

2. Inkepingen maken

Maak in beide latten van 30 cm in het midden een inkeping, zo breed als de dikte van het hout en zo diep als de halve breedte van de lat.
De inkepingen in het hout dienen om de boom stevig neer te kunnen zetten.

3. Gaten boren

Teken op alle uiteinden van de gezaagde latten op steeds hetzelfde punt een boorgat af. Boor vervolgens met behulp van een houtboor in beide uiteinden van iedere lat een gat.

4. Kerstboom in elkaar schroeven

Bevestig daarna alle latten in de vorm van een kerstboom met de vleugelmoeren aan elkaar. Bekijk de video op 0.57 om te zien hoe je dit op de juiste manier moet doen!

5. De kerstboom versieren

Zet de kerstboom met de onderkant in de inkepingen van de twee 30 cm latjes en versier al dan niet je alternatieve boom met allerlei kerstversiering. De kerstboom versieren
Je kunt de boom ook verven in je favoriete kleur. Schilder de op maat gezaagde latten dan voordat je ze in elkaar schroeft.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!