Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Een rekbare draagdoek knopen.

Omschrijving

Een rekbare draagdoek knopen om je baby in te dragen, is niet moeilijk. Je moet er alleen even handigheid in krijgen. Je baby zit lekker comfortabel en veilig in de doek, terwijl jij je handen vrijhoudt. Naast de verschillende doeken (rekbaar, geweven of ringsling), kun je je baby voor je dragen of achter op je rug. In deze instructievideo zie je hoe je een rekbare draagdoek knoopt om je baby rechtop voor je te dragen. Dit kun je al doen vanaf de eerste dag na de geboorte van je baby.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Het knopen van de rekbare draagdoek

Let bij het knopen van de draagdoek op dat deze niet draait aan de achterkant. Dit is oncomfortabel voor jezelf. De draagdoek moet zo strak zitten als een nauwsluitend t-shirt. Zorg dus dat je veel aandacht besteedt aan het strak trekken van de doek terwijl je de doek knoopt.

2. Je baby in de rekbare draagdoek doen

Je baby zit eigenlijk op een kruis van de doeken, waarna het afrollen van de doek kan beginnen.
Je baby in de rekbare draagdoek doen
Je moet een draagdoek of draagzak eigenlijk zien als een extra laagje kleding. Bovendien geven je baby en jij allebei ook nog lichaamswarmte aan elkaar af. Kleed je kindje dus niet te warm aan als je hem of haar draagt. In de winter is een winterjasje en een mutsje voldoende. Je hoeft je eigen jas er niet overheen te doen. Bij warmer weer is een jasje niet nodig. Gebruik je de draagdoek binnenshuis, rek dan wat kleding bij je baby uit. Een rood hoofd, overmatig huilen, zweten of een warm nekje betekent dat je baby het te warm heeft.
In tegenstelling tot wat je zou denken, is het juist goed om je baby meteen vanaf het begin rechtop te dragen. Dit evenaart het beste de natuurlijke houding van je baby: een bol ruggetje en licht opgetrokken en licht gespreide knietjes.

3. Het afrollen van de rekbare draagdoek

Nadat je baby in de doek zit, rol je de doeken af over zijn rug en schouders. Is het buiten koud, dan kun je ook doek over zijn voeten doen. Maak je schouderbanden wat breder, zodat het gewicht van je baby meer wordt verspreid. Als extra neksteun voor je baby kun je nog een moltondoekje in het doekgedeelte net onder de nek van je baby rollen.
Het afrollen van de rekbare draagdoek
Er zijn ook draagdoeken van organisch katoen te koop. Organisch katoen is katoen dat zonder het gebruik van schadelijke pesticiden en synthetische meststoffen wordt gekweekt. Het wordt gemaakt van stoffen die tijdens het productieproces absoluut niet schadelijk zijn voor dier, mens en/of milieu.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!