Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 906 instructies gemaakt

Een metalen warmwaterkruik bereiden.

Omschrijving

Bij een warm water kruik klaarmaken, staat de veiligheid voorop om ongelukken te voorkomen. Je wilt dat je babybedje veilig wordt verwarmd en er geen water lekt. Er zijn verschillende warmwaterkruiken verkrijgbaar zoals de rubberen of metalen warmwaterkruik. Deze instructievideo laat je zien hoe je veilig de metalen warmwaterkruik bereidt voor je baby of het kinderbedje en waar je specifiek op moet letten.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De voorbereiding

Voor je de warmwaterkruik vult met water controleer je de kruik op diverse punten. Zo moet de kruik het keurmerk ‘Goedgekeurd’ bevatten. De kruik mag geen roestplekken of deuken bevatten. Zie je deze toch, gebruik de kruik dan niet. Het rubbertje in de dop moet flexibel zijn (niet te hard of stug) en er mogen geen scheurtjes inzitten. Is dit wel het geval, vervang dan eerst het rubbertje of de hele dop. Lees ook de gebruiksaanwijzing op de kruik aandachtig door.

2. De warmwaterkruik vullen

Kook water in de waterkoker. Plaats de pan in de gootsteen en zet de kruik hierin. Giet een glas met koud water in de kruik. Niet iedere kruik is namelijk bestand tegen een temperatuur van 100 graden Celsius! Vul de kruik met kokend water totdat het water bol op de rand staat. Draai de dop op de kruik en droog de dop af met een schone doek. De warmwaterkruik vullen
Pak de warmwaterkruik nooit met je blote handen vast, maar gebruik hiervoor een doek.

3. De warmwaterkruik controleren

Leg een doek op een vlak oppervlak zoals het aanrecht en rol de kruik rustig heen en weer om te zien of het niet lekt. Doe de kruikenzak om de warmwaterkruik en bind daarna de zak goed vast.
Gebruik de warmwaterkruik alleen om het bed voor te verwarmen. Wil je toch de kruik gebruiken als je baby in bed ligt, overleg dit dan met je kraamverzorgende, verloskundige of arts. Als de deskundige het wenselijk vindt om de kruik in het bed te leggen bij de baby, leg de kruik dan op de deken op een handbreedte afstand van de baby. De kruik mag niet te dicht bij de baby liggen, vanwege verbrandingsgevaar van de tere huid.
Leg de kruik met de knoop naar de baby toe. De knoop zorgt ervoor dat de kruik op afstand blijft en niet naar de baby toe kan rollen. Let ook op, dat als er gebruik gemaakt wordt van een zeiltje in het bed, de kruik met de sluiting naar beneden ligt, buiten het zeiltje. Zo kan bij eventuele lekkage het hete water niet naar de baby toelopen.

4. De warmwaterkruik opbergen

Bewaar de kruik liggend en gevuld met water om het rubbertje in de dop soepel te houden en roestplekken te voorkomen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies