Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je een seksloos huwelijk redden?

Hoe kun je een seksloos huwelijk redden?
Omschrijving

Na enige jaren huwelijk kan de sleur er aardig in zitten. Om je huwelijk in stand te houden kan het daarom goed zijn om stappen te ondernemen om je relatie weer te laten slagen. Bij het oplossen van relatieproblemen is relatietherapie bijvoorbeeld een goed hulpmiddel. Maar er zijn meer manieren om je relatie nieuw leven in te blazen! Deze instructie vertelt je in zes stappen hoe je de passie en intimiteit in je relatie weer terug kunt halen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Praat met elkaar

Praat met je partner over de reden waarom je nog zelden intiem met elkaar bent. Langdurige boosheid en ontevredenheid kunnen leiden tot minder interesse in seks. Wees eerlijk over je gevoelens en luister naar elkaar zonder daarbij te oordelen. Ga samen op zoek naar oplossingen.
Een goed gesprek en openheid naar elkaar toe is niet altijd makkelijk maar kan erg verhelderend werken!

2. Medische controle

Medische controle is belangrijk, vooral als je ouder wordt en je al enige tijd last van psychische of lichamelijke klachten hebt. Medische aandoeningen kunnen leiden tot seksuele problemen of een verlies van libido (oftewel: de belangstelling in seks). Ook depressie en sommige medicijnen zijn belangrijke factoren die kunnen meespelen. Handig om dus eens na te gaan of dit verband kan houden met het gebrek aan seks binnen jullie relatie.

3. Elektronica-vrije slaapkamer

Zorg voor een slaapkamer zonder afleiding. Vooral elektronica, zoals een televisie of laptop bij je bed, is niet bevorderlijk voor het vrijen. Dus tsja, wat wil je nou eigenlijk liever? Een goed tv-programma of goede seks?

4. Quality time

Als al je tijd en energie in kinderen is gaan zitten, wordt het tijd om hier weer een balans in aan te gaan brengen. Het beste wat je kunt doen voor je kinderen, is ervoor te zorgen dat je relatie sterk is. Denk daarom vanaf nu ook weer eens wat vaker aan je partner, dit draagt uiteindelijk bij aan de harmonie binnen het gezin. Ga bijvoorbeeld eens samen een weekendje weg, uit eten of onderneem iets anders leuks samen. Quality time is belangrijk!
Zie de andere instructie met leuke tips voor een romantisch avondje!

5. Verbeter je gevoel van eigenwaarde

De reden van het vermijden van seks komt vaak voort uit een slecht zelfbeeld. Onderneem daarom stappen om je beter te voelen over jezelf. Het is helemaal niet gek om hiervoor in therapie te gaan; vaak gaat er iets anders schuil achter je onzekerheid en projecteer je dit op je lichaam. Zonde! Met een goede therapeut kun jij je een stuk gelukkiger gaan voelen, wat weer positief uitwerkt binnen je relatie.
Vraag verder je partner eens wat hij of zij mooi vindt aan jouw lichaam (zonder je negatieve punten te noemen - of later te bespreken!). De kans is groot dat je partner je veel mooier vindt dan je denkt en jouw negatieve kanten helemaal niet ziet of als storend ervaart.

6. Therapie

Overweeg het eens om begeleiding in te schakelen bij een seksuoloog: een therapeut die gespecialiseerd is in seksuele kwesties. Een seksuoloog is in staat om een probleem te lokaliseren waarvan je misschien zelf nog niet wist dat deze bestond.
Schroom niet om stappen te zetten om je huwelijk weer op de rit te krijgen. Hoe leuk hadden jullie het ook alweer toen jullie elkaar net ontmoet hadden?
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies