Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Hans

Hans
Heeft 77 instructies gemaakt

Hoe kun je slijtageplekken in autoleer repareren?

Omschrijving

De slijtageplekken in lederen autostoelen kun je zodanig repareren dat ze vrijwel niet meer zichtbaar zijn. De kleurbeschadigingen en kale plekken in het leer van je auto ontstaan in de loop der jaren vooral op de zitting, de instapwang en de armleuningen van de stoelen maar ook op het stuurwiel. In deze instructievideo krijg je uitleg over hoe je beschadigingen van bijvoorbeeld je oldtimer kunt bijwerken. In de geschreven handleiding worden de handelingen stap voor stap onder elkaar gezet en kun je de benodigdheden nalezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • reinigingsmiddel
  • borstel
  • sponsjes
  • Leder Reinigingsbenzine
  • Leder Softpad
  • Leder Fresh
  • Leder Verzegeling
  • Leder Protector
  • zachte doek

1. Het vuil verwijderen

Neem het leer af met een reinigingsmiddel. Gebruik hierbij een borstel om het vuil tussen de nerven goed te kunnen verwijderen.

2. Het leer ontvetten

Na het reinigen het leer ontvetten met Leder Reinigingsbenzine. Hiermee worden tevens de resten van oude onderhoudsmiddelen verwijderd.

3. De ruwe plekken glad schuren

Vervolgens de ruwe slijtageplekken glad schuren. Er zijn hiervoor speciale schuursponsjes in de handel (Leder Softpad).

4. De kleur opfrissen

De plaatsen waar de kleur is weggesleten kunnen nu worden behandeld met een kleurtint (Leder Fresh). Breng zo nodig de kleurtint meerdere keren op, waarbij je het leer tussendoor steeds droog föhnt.
Om de juiste kleur te bepalen kun je het beste een stukje leer gebruiken van onder een stoel of vanachter de bekleding. Op deze plek is het leer nog niet aangetast door invloeden van buitenaf en is de kleur dus het meest origineel.

5. Bescherming tegen slijtage aanbrengen

Om op de meest slijtage gevoelige plekken, zoals bijvoorbeeld de instapwangen, de wrijvingsweerstand te verminderen, kun je hier Leder Verzegeling aanbrengen. Wrijf dit met een zacht doekje op het leer nadat het is behandeld met de kleurtint.

6. Het leer na de behandeling voeden

Na de behandeling kun je het leer verzorgen en voeden met een Leder Protector. Dit product biedt tevens bescherming tegen UV-stralen.
Regelmatig spaarzaam verzorgen is beter voor het leer, dan af en toe in overvloed! De bestuurdersstoel elke 3 maanden behandelen, de rest elke 6-12 maanden!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!