Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hoe kun je een Soundbar, Microset of Home Cinema Set aansluiten op je flatscreen televisie?

Omschrijving

Wil jij genieten van een goed geluid bij het televisie kijken? Deze instructievideo laat in het kort zien hoe je een Soundbar, Microset of Home Cinema Set kunt aansluiten op je flatscreen tv. In de handleiding hieronder kun je de uitleg over deze aansluiting en de benodigdheden hiervoor nog eens rustig nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Soundbar, Microset of Home Cinema Set
  • platte televisie
  • eventueel een extra Subwoofer
  • optische kabel of tulpkabel

1. Het aansluiten van een Soundbar op de televisie

Steek de optische kabel in de optische uitgang van de televisie. Steek het andere eind van de kabel in de ingang van de Soundbar. De midden- en hoge tonen komen uit de Soundbar, voor de lage tonen heb je een aparte Subwoofer nodig.
Als de Soundbar van hetzelfde merk is als de tv gaat hij automatisch aan en uit als je de tv aan- en uitschakelt. Zijn de merken verschillend, dan moet je misschien iets instellen. Raadpleeg hiervoor de handleiding.

2. Het aansluiten van een Microset op de televisie

Het aansluiten van de Microset kan via een tulpkabel of een optische kabel. De tulpkabel heeft aan beide kanten een rode en een witte stekker, wat staat voor links en rechts. Zoek de audio of aux uitgang op je tv en stop de rode kabel in de rode plug en de witte in de witte plug. Zoek op je Microset de audio of aux ingang en steek er de stekkertjes van het andere eind van de kabel in. Wit in wit, rood in rood.
Let op dat je links en rechts niet door elkaar haalt bij het aansluiten van de tulpkabel!
De meeste tv's hebben een audio of aux uitgang. Zo niet, maak dan gebruik van de uitgang van de koptelefoon. Denk er wel aan dat bij deze optie het geluid van de tv uitgaat als het geluid van de Microset aan gaat.

3. Het aansluiten van een Home Cinema set op de televisie

Een ouder Home Cinema systeem heeft meestal een tulpaansluiting. Bij een nieuwer Home Cinema systeem heb je de keuze uit een optische aansluiting en een tulpaansluiting. Voor beiden kun je de aansluitingen van de voorgaande systemen volgen.
Heb je de keuze, dan is een optische aansluiting het beste.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!