1. Hoe maak ik het brooddeeg?
Neem 3 kopjes tarwebloem, 1 kopje zout, 1 kopje water en 1 theelepel olijfolie.
Doe de tarwebloem in een kom, voeg het zout toe, het water en tenslotte de olijfolie. Kneed het deeg met de hand tot een soepel geheel en maak er een grote bal van.
Als tijdens het kneden het deeg gaat kruimelen, is het te droog en kun je wat water of een paar druppels olie extra toevoegen.
2. Hoe maak ik de decoratie-cakes?
Vul wat cakevormpjes met deeg. Boetseer van het overige deeg kleine versieringen, zoals bloempjes, blaadjes, vruchtjes, bolletjes en zo meer. Leg de versieringen bovenop de cakes. Druk alles stevig vast in het deeg, zodat de versiering zich goed hecht en na het bakken niet loslaat.
3. Hoe moet ik de cakes bakken?
Bak de cakes 20 minuten in een voorwarmde oven op 50 graden. Haal de cakes uit de oven en laat ze drogen.
Let op dat de cakes niet (te) bruin worden, ze dienen als decoratie en worden nog beschilderd!
4. Wanneer kan ik de cakes beschilderen?
Als de cakes goed droog zijn kun je ze gaan beschilderen. Laat hierbij je fantasie de vrije loop.
5. Hoe gebruik ik de cakes als decoratie?
Leg de cakes op een mooie schaal, bord of op een etagère en zet deze op een leuke plek in je kamer.
Van het brooddeeg kun je behalve cakes, ook allerlei andere vormen en figuren boetseren. Een leuke bezigheid, vooral ook voor kinderen.