Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker decoprof

decoprof
Heeft 1 instructies gemaakt

Hoe bewaar ik mijn verfkwast?

Omschrijving

Als je 's avonds stopt om vervolgens de volgende dag weer verder te gaan met schilderen, dan kun je de natte kwast prima wikkelen in huishoudfolie. De volgende dag kun je dan zo weer aan de slag. Een andere manier is om de kwast nog even vol te zetten met verf, zonder dat de kwast druipt, en deze vervolgens in een pot met water plaatsen. Zorg dat de haren net onder het water zitten. De volgende dag even uitsmeren op een stuk afvalhout en je kunt weer verder gaan. Dit geldt wel alleen voor kwasten die je gebruikt voor lakverf op terpentine basis. Kwasten die je gebruikt voor verf op water basis kun je beter na elk gebruik reinigen met water.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Water
  • Huishoudfolie
  • Lege pot of beker

1. De verfkwast in huishoudfolie wikkelen

Als je 's avonds stopt om vervolgens de volgende dag weer verder te gaan met schilderen, dan kun je de natte kwast prima wikkelen in huishoudfolie. Je kunt dan de volgende dag zo weer aan de slag.

2. De verfkwast onder water bewaren

Een andere manier is om de kwast nog even vol te zetten met verf, maar zonder dat de kwast druipt om deze daarna in een pot met water te zetten. Zorg dat de haren van de kwast net onder het water zitten. De volgende dag even uitsmeren op een stuk afvalhout en je kunt weer verder gaan. Dit geldt wel alleen voor kwasten die je gebruikt voor lakverf op terpentine basis. Kwasten die je gebruikt voor verf op water basis kun je beter na elk gebruik reinigen met water.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!