Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Knutselen voor Kerst: een feestelijke glitter sneeuwbol maken van een glazen pot.

Omschrijving

Op zoek naar leuke knutselideeen voor Kerst? Maak dan eens deze gave sneeuwbol met glitters. Erg leuk als je zelf kerstversiering wilt maken of met Kerst wilt knutselen met kinderen. In de instructievideo kun je zien hoe je van een lege glazen pot een mooie glitterbol kunt maken. Zo’n zelfgemaakte sneeuwbol is leuk als kerstdecoratie en het maken ervan is heel eenvoudig. De schudbol is daarom ook geschikt als knutselidee voor jongere kinderen. Wij wensen je veel knutselplezier.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De pot vullen met water

Maak de lege pot en het deksel zorgvuldig schoon en daarna het deksel goed droog. Vul dan de pot met water tot iets onder de rand.

2. De glitters in de pot strooien

Strooi de glitters, ongeveer één eetlepel, in de pot en roer ze met een lepel door het water. De glitters die wat zwaarder zijn zinken naar de bodem, de glitters die wat lichter zijn blijven drijven. Schep de glitters die bovenop blijven drijven, met de lepel uit het water.
Let op dat je niet teveel glitters in het water strooit!

3. Een figuurtje op het deksel lijmen

Kies wat je in de sneeuwbol wilt doen, een kerstboompje of een figuurtje. Kijk of dit goed past in het deksel en de pot. Doe dan een klodder lijm op de onderkant van het figuurtje of boompje en zet het in het midden van de binnenkant van het deksel. Daarna stevig aandrukken en goed laten drogen.
Gebruik geen figuurtjes van gips, want gips lost op in water!
Probeer altijd voordat je gaat lijmen of het gekozen figuurtje past in de pot en het deksel!
Controleer voordat je verder gaat of het figuurtje of boompje goed genoeg vastzit, zodat het niet van het deksel kan vallen!

4. Het deksel op de pot draaien

Neem de pot met het water en de glitters en doe er zo nodig nog wat water bij, tot net onder de rand. Schroef het deksel met het figuurtje op de pot en draai het deksel stevig aan. Daarna de pot even goed schudden en dan omgekeerd, met het deksel als onderkant, neerzetten op tafel. Je hebt nu je eigen gemaakte glitterbol. Veel plezier ermee. Het deksel op de pot draaien
Er mag zo min mogelijk lucht in de pot zitten!
Om helemaal zeker te zijn dat de pot niet kan lekken kun je het deksel vastlijmen. Doe dan aan de binnenkant van de schroefrand rondom een laag lijm. Schroef daarna het deksel stevig op de pot en laat het deksel goed drogen.

5. Optioneel: extra versiering aanbrengen

Maak je sneeuwbol extra mooi en feestelijk door om de buitenrand van het deksel een stukje lint of kant te plakken, eventueel met wat kraaltjes.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!