Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

De watervalvlecht: zo maak je 'm!

Omschrijving

De waterval vlecht is één van de populairste haartrends. Met dit kapsel met waterval effect kun je verschillende combinaties maken, geschikt voor diverse gelegenheden. Zo kun je na het vlechten het haar stijlen met mooie krullen, waardoor je een kapsel met een sprookjesachtige haarstijl creëert. Dit kapsel volgens de laatste haarmode is makkelijker te maken dan je denkt, want het haar vlechten is niet moeilijk. Wil je ook een hippe watervalvlecht, bekijk dan de instructievideo. In de handleiding staan de extra haar tips.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De vlecht techniek

Het principe van deze waterval vlecht is twee plukken (de hoofdplukken) haar over elkaar heen slaan en vervolgens tussen de twee hoofdplukken door, een derde pluk haar steken, die je daarna naar beneden laat hangen. Bekijk de instructievideo, waarin duidelijk getoond wordt hoe je precies moet vlechten.
Zorg dat je haar schoon is en kam voor je begint, je haar goed uit, zodat er geen knopen en klitten meer in zitten!
Begin met vlechten aan de rechterkant.
Pak de nieuwe plukken om door te steken, steeds van de bovenste laag haar!
Als een van je hoofdplukken iets te dun wordt, pak er dan gewoon nog een pluk uit het haar bij. Zorg wel dat je deze pluk niet van bovenaf pakt, want dat zijn de plukken die je er doorheen steekt. Dus pak een pluk ongeveer uit de middenlaag van het haar!

2. Resterende pluk vlechten

Als je het hoofd helemaal bent rond geweest en je hebt nog een stukje haarpluk over, dan kun je deze pluk vlechten en als haarband op je hoofd leggen. Verdeel de twee hoofdplukken in drie kleinere plukjes en begin met vlechten. Als de vlecht af is, pak dan het plukje haar van de eerste streng die je hebt doorgestoken en steek daar de vlecht doorheen. Zet de vlecht met een haarspeldje vast.

3. Sprookjesachtige look

Als de watervalvlecht af is, kun je het kapsel zo laten maar je kunt ook de haarstrengen die uit de waterval vlecht vallen krullen met een krultang. Krul iedere streng tot aan de vlecht, waar hij aan vast zit. Na het krullen, kun je de krullen al dan niet uitkammen.
Als je, voordat je de haarstrengen gaat krullen, er wat haar spray in spuit, blijven de krullen langer en mooier zitten.
Je kunt natuurlijk je waterval vlecht ook opleuken met verschillende haar accessoires.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!