Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe kun je bij een baby de temperatuur meten op de juiste manier?

Omschrijving

De temperatuur meten van een baby is erg belangrijk. Zo moet de eerste dagen na de geboorte de lichaamstemperatuur worden gemeten met een digitale thermometer na elke verschoning, omdat de temperatuur van de baby dan nog erg vaak schommelt. In de instructievideo laat men zien hoe je op de juiste manier de thermometer bij de baby inbrengt. In de geschreven handleiding kun je de handelingen van het temperaturen en tips, stap voor stap nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • digitale thermometer
  • watten
  • lotiondoekjes
  • schone luiers
  • vaseline of kommetje met water
  • alcohol 70%
  • desinfecterende zeep

1. De voorbereiding

Leg een digitale thermometer, watten, een schone luier en lotiondoekjes klaar, met daarbij alcohol 70%, vaseline of een kommetje met water. Controleer of de thermometer werkt.
Was altijd eerst goed je handen!

2. De baby uitkleden

Leg de baby op het aankleedkussen en kleed het onderlijfje van de baby uit. Maak de billetjes schoon met watten of lotiondoekjes.
Laat de luier zo mogelijk onder de billetjes liggen of neem een schone luier om eventueel ontlasting of urine op te vangen.

3. De thermometer vet of vochtig maken

Smeer de punt van de thermometer in met een beetje vaseline of maak hem nat met een watje met water, zodat je hem makkelijker kunt inbrengen.

4. De baby op de zij leggen

Rol de baby op de zij met het gezichtje van je af. Een baby op de zij ligt rustiger en je kunt er beter bij. Hou met je linkerhand de baby bij het heupje vast, om terugrollen te voorkomen.

5. De thermometer inbrengen

Breng met je rechterhand het goud- of zilverkleurige puntje van de thermometer in zijn geheel tussen de billetjes in de anus in. Houd je duim op de thermometer en je vingers twee centimeter van de punt. Zo voorkom je dat de thermometer te ver naar binnen gaat.
Houd altijd het heupje en de thermometer vast om te voorkomen dat de thermometer er weer uit komt!

6. De thermometer verwijderen

Wacht tot de thermometer stopt met knipperen of een geluidsignaal geeft. Verwijder de thermometer voorzichtig en lees de temperatuur af. Is de temperatuur tussen de 36,5 en 37,5 graden, dan is het goed.

7. De baby terugrollen

Draai de baby weer op de rug, maak zo nodig de billen schoon met lotiondoekjes of watten, doe een schone luier om en kleed de baby weer aan.
Maak de thermometer voor je hem weer opbergt met alcohol schoon!
De eerste vier maanden na de geboorte mag je geen oorthermometer gebruiken!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!