Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe kun je kleurbeschadigingen op effen, gekleurd, glad meubelleer herstellen?

Omschrijving

Kleurschade in het leder van je stoel of bank, kun je zodanig behandelen dat het bijna niet meer zichtbaar is. De slijtageplekken in meubelleer ontstaan vooral op de zijkanten van de zitting en de armleuningen. In de instructievideo kun je zien hoe je de kale, beschadigde plekken in leer kunt herstellen. In de geschreven handleiding worden de handelingen en de uitleg stapsgewijs onder elkaar gezet.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Colourlock Lederreiniger
  • Colourlock reinigingsborstel
  • Schone badstof doeken
  • Colourlock Leder Reinigingsbenzine
  • Leder Softpad
  • Kleurtint (Leder Fresh)
  • Sponsje
  • Colourlock Leder Protector
  • Zachte doek
  • Producten van Colourlock koop je hier bij Bol.com.

1. Het meubelleer reinigen

Voordat je het beschadigde leer kunt herstellen moet je het schoonmaken en ontvetten. Maak het leer schoon met een milde Lederreiniger en een reinigingsborstel. Doe wat Lederreiniger op de borstel en borstel het leer schoon. Vergeet hierbij ook de naden niet, waar het vuil zich makkelijk ophoopt. Neem na het schoonborstelen het leer af met een schone badstof doek. Het meubelleer reinigen

2. Het beschadigde meubelleer ontvetten

Ontvet na het reinigen de beschadigde en te behandelen plekken in het leer grondig met Leder Reinigingsbenzine. Gebruik hiervoor weer een schone badstof doek.

3. De slijtageplekken gladschuren

Schuur vervolgens de ruwe slijtageplekken in het leer glad. Hiervoor zijn speciale schuursponsjes in de handel (Leder Softpad). De slijtageplekken gladschuren

4. De kleurbeschadigingen herstellen

Om de kleurbeschadigingen op het meubelleer te herstellen kun je nu de plekken waar de kleur is weggesleten met een kleurtint (Leder Fresh) behandelen. Breng de Leder Fresh op het leer aan met een sponsje en wrijf de kleurtint goed uit. Breng zo nodig de kleurtint meerdere keren aan, waarbij je het leer tussendoor steeds droog föhnt.
Om de juiste kleur van de kleurtint te bepalen kun je het beste een stukje leer gebruiken van onder de stoel of bank of vanachter de bekleding. Op deze plek is het leer het minst aangetast door invloeden van buitenaf en de kleur dus nog het meest origineel.

5. Het meubelleer tegen veroudering beschermen

Na het herstellen van de kleurbeschadigingen kun je het meubelleer verzorgen en voeden door het met een zachte doek in te wrijven met een speciaal verzorgingsmiddel voor leer (Leder Protector). Hierna zal je meubelstuk er weer perfect uitzien.
Regelmatig spaarzaam verzorgen is beter voor het leer, dan af en toe in overvloed!
Producten van Colourlock koop je hier bij Bol.com.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies